luni, iunie 5, 2023
AcasăLocalCampanie de prevenire a victimizării prin accidente rutiere desfășurată de polițiști

Campanie de prevenire a victimizării prin accidente rutiere desfășurată de polițiști

În aceste zile, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani desfășoară o campanie de prevenire a victimizării prin accidente rutiere care au drept cauză generatoare abateri comise de pietoni. ”Traversăm în siguranță!” este motto-ul campaniei.  Scopul acesteia este acela de a-i informa pe cetățeni cu privire la obligațiile pe care le au în momentul în care se angajează în traversarea părții carosabile.

Astăzi, 25 mai 2023, polițiștii rutieri au desfășurat o activitate informativ-preventivă, în zona trecerilor de pietoni, din proximitatea unităților de învățământ, prilej cu care au fost purtate discuții atât cu elevii cât și ceilalți cetățeni, referitor la obligațiile pe care le au în momentul în are se angajează în traversarea părții carosabile.

Pietonii pot comite diverse abateri în trafic, care pot pune în pericol atât siguranța lor cât și a celorlalți participanți la trafic.

Ce transmit polițiștii

  1. Traversarea neregulamentară a străzii – acest lucru poate include traversarea prin locuri unde nu există marcaje sau semafoare, traversarea prin locuri nepermise sau traversarea străzii, fără a ține cont de regulile de circulație sau de ceilalți participanți la trafic.
  2. Neacordarea priorității de trecere – pietonii trebuie să acorde întotdeauna prioritate vehiculelor care au dreptul de trecere, cum ar fi cele care circulă pe arterele principale sau cele care au regim prioritar având semnalele luminoase și acustice de avertizare în funcțiune.
  3. Folosirea telefonului mobil sau a căștilor în timpul traversării străzii – aceste activități pot distrage atenția pietonilor și pot face ca aceștia să nu observe semnele de circulație, vehiculele care se apropie sau alte pericole.
  4. Intrarea în zona carosabilă în afara trecerilor de pietoni – aceasta poate fi o abatere periculoasă, deoarece șoferii pot fi surprinși de apariția lor în fața mașinii.
  5. Traversarea străzii în fugă – acest lucru poate fi periculos atât pentru pietoni cât și pentru șoferi, deoarece poate fi dificil să se estimeze viteza și direcția de deplasare a pietonilor care aleargă, iar conducătorii auto pot fi surprinși de apariția lor, neavând timp suficient să evite un impact.

În timpul activității au fost distribuite flyere ce conțin imagini și informații utile pentru o traversarea în siguranță.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.8 ° C
13.6 °
8.3 °
84 %
0.9kmh
43 %
lun
22 °
mar
23 °
mie
21 °
joi
23 °
vin
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și-au dat seama cam târziu profesorii, dar mai bine mai târziu decât niciodată.

EDITORIAL

Săptămâna trecută șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, a demisionat intempestiv, prevenind o demitere cu scandal. Premierul Ciucă și aliatul său...

EPIGRAMA ZILEI

Când tinerețea e pe ducă Și ne e groază-ntr-adevăr, Nu mai avem părul măciucă Ci doar ... măciuca, păr! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...