sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTPoliţist de frontieră judecat după ce a condus beat şi şi-a ameninţat...

Poliţist de frontieră judecat după ce a condus beat şi şi-a ameninţat colegii

Un polițist de frontieră de la Siret, care a urcat beat la volanul unui autoturism și s-a izbit cu mașina într-un gard, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi sub acuzațiile de refuz de prelevare mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și ultraj.

El a sărit la bătaie la agenții rutieri veniți să ancheteze accidentul și a refuzat să se supună controlului alcoolscopic. „Te împușc”, ar fi strigat polițistul de frontieră care a fost încătușat într-un final.

Scenele incredibile s-au petrecut în seara zilei de 21 august 2022, când Petru Tituleac, de loc din satul Pârâul Negru, comuna Mihăileni, aflat în afara orelor de serviciu, a consumat băuturi alcoolice, după care a urcat la volanul autoturismului Land Rover și l-a condus pe DN 29C. Pe fondul consumului de băuturi alcoolice, în timp ce mașina rula pe raza comunei Mihăileani, el a pierdut controlul volanului, iar autoturismul a ieșit de pe șosea și s-a izbit în gardul metalic al unui imobil.

Martorii au sunat la 11, iar la fața locului a ajuns un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni, polițistul de frontieră fiind testat cu aparatul etilotest. Întrucât rezultatul a indicat o îmbibație de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, la fața locului a fost solicitată o ambulanță, iar conducătorul auto a fost transportat la Spitalul Municipal Dorohoi, atât în vederea acordării de îngrijiri medicale, cât și pentru recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițist lovit şi ameninţat

În tot acest timp, însă, polițistul de frontieră ar fi adresat multiple cuvinte injurioase și jigniri la adresa lucrătorilor de poliție. În plus, odată ajuns la spital, Petru Tituleac a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, în prezența medicului de gardă, fiind înregistrat video cu camera body-worn din dotarea polițiștilor.

De asemenea, în timpul cercetărilor făcute la locul accidentului, el l-ar fi lovit, de două ori, pe unul dintre agenții de poliție cu pumnul în zona umărului, dar și peste piciorul stâng.
Ba mai mult, în timp ce se încerca încătușarea lui, Petru Tituleac l-ar fi lovit din nou pe un polițist cu picioarele în zona abdominală, apoi a prins cu mâinile epoleții de la cămașa de serviciu și i-a sfășiat-o.

În continuare, polițistul de frontieră i-a adresat amenințări cu acte de violență agentului de poliție. „Te împușc! Te împușc în cap”, ar fi strigat el. Polițist în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret (județul Suceava), Petru Tituleac a fost pus sub urmărire penală și suspendat din funcție. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, el beneficiază de prezumția de nevinovăție.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.6 ° C
12.1 °
11.6 °
54 %
3.3kmh
44 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
7 °
mar
10 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...