luni, iunie 5, 2023
AcasăLocalA început Festivalul de muzică „Sara pe deal” (video)

A început Festivalul de muzică „Sara pe deal” (video)

Vineri seară au debutat concertele pregătite de organizatori pentru prima ediție a festivalului ,,Sara pe deal”. Emoții mari au fost, atât pentru organizatori, cât și pentru public, dar și pentru artiști din cauza ploii, care s-a oprit cu puțin înainte de începerea evenimentului.

Festivalul are loc în incinta Amfiteatrului Cornișa, în perioada 26-27 mai. ,,Sara pe deal” și își propune să aducă în fața publicului cât mai larg muzică de calitate interpretată de artiști foarte talentați, experți în domeniul lor de activitate.

În jurul orei 18:00, vremea a început să le dea peste cap planurile organizatorilor, pornindu-se o ploaie care părea să ceară soluții de ultim moment. Însă, în scurt timp, starea vremii s-a calmat, iar evenimentul s-a desfășurat fără probleme.

În deschiderea primei seri de festival au cântat Luca Lazăr și Măriuca Stan Muraru, ambii elevi ai Școlii de Muzică ,,Cheia Sol”, coordonați de profesoara Oana Pușcașu. Luca a interpretat melodia ,,We found love”, iar Măriuca a bucurat publicul cu ,,Dear life”.

Show oferit de Ilinca & Gadjo Dilo

Ilinca Băcilă este finalista de la Vocea României care a reprezentat țara noastră la Eurovision. Backgroundul vocal al Ilincăi este unul foarte diversificat, dar construit pe o fundație solidă de canto clasic.

Proiectul ei numit Ilinca și Gadjo Dilo propune o revigorare a muzicii vechi lăutărești într-un stil nou, de bun gust, în care vechile melodii se îmbină de minune cu stilul muzical colorat cu accente hard rock, bossa nova, tango sau chiar standard jazz pe alocuri. Astfel, au adus în atenția publicului botoșănean melodii cunoscute, precum ,,Șaraiman”, S-a rupt lanțul de iubire”, ,,Bun îi vinul ghiurghiuliu”, ,,Hora din Moldova”. Muzica celor de la Ilinca și Gadjo Dilo este intergenerațională, sursa de inspirație fiind muzica veche lăutărească. Impresionați de abordarea inedită, botoșănenii au cerut un bis pentru melodia ,,Cârciuma de la drum”.

La cererea spectatorilor care nu pot să ajungă sâmbătă 27 mai, când Bogdan Ota va evolua pe scenă alături de Etnophonica, pianistul a decis să susțină un recital în prima zi de festival. Bogdan lucrările care l-au consacrat, precum și reinterpretări ale unor piese arhicunoscute din repertoriul internațional. Pe final, acesta a avut-o alături și pe Ilinca Băcilă, duet care a ridicat publicul în picioare.

Programul pentru ultima seară de festival

Pentru ziua de sâmbătă, Mezzosoprana Adelina Cociobanu și soprana Noemi Onucu vor interpreta arii celebre din opere solo sau în duet, alături de orchestra Liber Artis sub bagheta dirijorului Emil Ambrosa. Va urca pe scena și Bogdan Ota & Etnophonica. Proiectul ETNOPHONICA implică instrumentiști de elită din anturajul profesioniștilor muzicii clasice, oameni talentați, interpreți virtuozi ajunși în topul piramidei în domeniul lor, care sunt pregătiți să hipnotizeze publicul botoșănean.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.5 ° C
15.6 °
8.9 °
77 %
1.5kmh
73 %
lun
22 °
mar
23 °
mie
21 °
joi
23 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De la căldură, probabil. Ori o fi un semn că mai trebuie parcări.

EDITORIAL

Fără îndoială, vorbele marelui actor Ștefan Mihăilescu-Brăila rostite în memorabilul film „Secretul lui Bachus” pot fi extrapolate sau adaptate în multe domenii. Dintre toate...

EPIGRAMA ZILEI

Când tinerețea e pe ducă Și ne e groază-ntr-adevăr, Nu mai avem părul măciucă Ci doar ... măciuca, păr! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...