spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTCântec, dans și voie bună, la Zilele orașului Darabani (video)

Cântec, dans și voie bună, la Zilele orașului Darabani (video)

Sute de dărăbăneni s-au adunat la Stadionul „Chirica Pușcașu” pentru a sărbători Zilele Orașului. Evenimentul din acest an a fost unul cu adevărat special, pe scenă urcând mari nume ale muzicii românești și nu doar. Tot în cadrul evenimentului organizat de primăria orașului Darabani au fost premiate zeci de cupluri care au celebrat 50 de ani de căsătorie. 

Evenimentul a fost prezentat de Liviu Andronic, directorul Școlii Populare de Arte din Botoșani.

Prezente la deschiderea sărbătorii au fost și oficialitățile județului, printre care prefectul Sorin Cornilă, senatorul Lucian Trufin și deputații Costel Șoptică și Dan Șlincu și inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc.

Joi seară dărăbănenii au cântat alături de Ion Paladi, Alexandru Brădățan, Andreea Haisan, Oana Tomoiaga, Paul Ananie, Mihaela Tabură și Lilia Roșca.

Un alt moment artistic așteptat cu nerăbdare de dărăbăneni a fost reprezentația titanului muzicii folclorice Nicolae Botgros și Orchestra „Lăutarii din Chișinău”. Pentru reprezentațiile de pe scenă dărăbănenii i-au răsplătit pe artiști cu ropote de aplauze.

Dar mai prejos nu s-au lăsat nici tinerii artiști locali. Membrii ansamblul „Stejărelul”, coordonat de profesorul Mirel Dascălu, a susținut un moment de excepție de cântec și dans popular. Dar și tinerele artiste Ecaterina Maxim, Casiana Țugui și Denisia Sănduleac, adolescenta care a fost la Românii au Talent, au încântat publicul cu vocile lor suave.

“E o zi de Sărbătoare, Înălțarea Domnului, zi în care toți dărăbănenii sărbătoresc așa cum se cuvine zilele orașului. Poate e cea mai importantă zi din an pentru noi, ținem la acest aspect și ne dorim foarte mult ca toți invitații noștri să petreacă alături de noi cu multă voie bună”, a transmis primarul orașului Darabani, Mihai-Alin Gîrbaci.

Pompierul SAM, alături de copii

Sărbătoarea a continuat și vineri, 26 mai, cu activități dedicate celor mici. A fost prezent pompierul „SAM”, Echipajul canin M.A.I, echipajul poliției rutiere și celor de la frontieră, dar spectacol au făcut și copiii de la Școala Populară de Arte, coordonați de Zina Andronic.

Pompierii le-au vorbit, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită, dar și cum să se comporte dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că e vorba de incendii, inundații, cutremur sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate.

Pirotehnicienii le-au prezentat cele mai frecvente elemente de muniție, rămase neexplodate din timpul celor două conflicte armate, care sunt descoperite pe raza județului Botoșani, autospeciala pirotehnică, aparatura și echipamentele cu care intervin în astfel de situații. Totodată, le-au vorbit despre cum trebuie să se comporte în cazul în care descoperă muniție neexplodată.

Copiii au aflat și în ce situații pompierii intervin cu autospecialele de stingere cu apă și spumă și descarcerare, dar și cum se folosește fiecare accesoriu.
Viteza, forța și rezistența le-au fost testate prin parcurgerea unui traseu tehnico-aplicativ.
Curajul, responsabilitatea şi mândria de a fi salvator s-a citit în ochii fiecărui copil care a participat la această misiune, alături de pompierul Sam.

Dacă joi seară a dominat muzica populară, vineri seară concertul a adunat zeci de tineri care au dorit să-și asculte solistul preferat. Este vorba despre Satoschi, cunoscut în rândul tinerilor. Dar spectacol a făcut și celebra trupă AZUR care a încântat publicul cu piesele cântate.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.9 ° C
8.9 °
6.6 °
89 %
1.6kmh
53 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...