sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăLocalAcțiuni ale polițiștilor în mai multe localități din județ. Ce au vizat...

Acțiuni ale polițiștilor în mai multe localități din județ. Ce au vizat controalele

Polițiștii continuă acțiunile organizate în județ, misiunile fiind diferite de la o localitate la alta. Trei orașe și o comună au fost scotocite de forțele de ordine, iar verificările s-au lăsat cu zeci de sancțiuni.

Sâmbătă, pe 27 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani, cu sprijinul celor de la Secția de Poliție Rurală nr. 7 Darabani, au organizat o acțiune pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea infracțiunilor stradale. Polițiștii au acționat în zona localurilor publice și în zonele în care se formează aglomerări de persoane, fiind legitimate peste 70 de cetățeni, controlate 35 de autovehicule și verificați 8 agenți economici.

Amenzi uriașe date de polițiștii dărăbăneni

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 8.000 de lei, atât pentru abateri la regimul rutier cât și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială. De exemplu, un tânăr de 24 de ani a fost sancționat contravențional, în timp ce se afla în zona unui local public, cu amendă de 500 de lei, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Tot sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni și Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare abateri ale bicicliștilor. În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 80 de persoane, dintre care 18 bicicliști și au fost controlate 57 de autovehicule. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3.000 de lei, 4 dintre acestea fiind aplicate pentru abateri comise de bicicliști.

Acțiune pentru prevenirea accidentelor

Și polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat, în seara zilei de sâmbătă, o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare conducerea sub influența alcoolului. Operațiunea a durat până aproape de miezul nopții, iar în cadrul activităților desfășurate au fost controlate 43 de autovehicule, 2 dintre conducătorii auto fiind depistați sub influența alcoolului. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 13.000 de lei, totodată fiind reținute 3 permise de conducere.

În noaptea de 27 spre 28 mai a.. a fost rândul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Ștefănești să organizeze o acțiune. Sprijiniți de polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești, ei au urmărit menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea faptelor antisociale, în zona localurilor publice din orașul Ștefănești. În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au legitimat 75 de persoane, au controlat 42 de autovehicule și au verificat 13 localuri publice, cu privire la respectarea prevederilor legale, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.000 de lei. Dintre sancțiuni, 7 au fost aplicate pentru abateri la Legea 61 din 1991 privind încălcarea normelor de conviețuire socială, respectiv, tulburarea ordinii și liniștii publice și provocarea de scandal.

Tot în noaptea de sâmbătă și duminică au acționat și polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipceni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere. În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 48 de persoane și controlate 45 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 6.000 de lei. De asemenea, au fost efectuate 14 testări cu aparatul etilotest, prilej cu care un conducător auto a fost depistat sub influența alcoolului.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
28.8 ° C
28.8 °
28.6 °
33 %
5.3kmh
33 %
sâm
31 °
Dum
29 °
lun
30 °
mar
28 °
mie
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când îți place prea tare ce scrie pe bord, nu mai are importanță unde parchezi.

EDITORIAL

M-am înfiorat ascultându-l pe Ciolacu, fantele de Buzău devenit prim – ministru, cum declamă pe sticlă: impozităm luxul și viciul și averea, scădem numărul...

EPIGRAMA ZILEI

Cred că are râie, vara Unei cunoștințe dragi C-o mănâncă subsuoara Din ... nădragi!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...