sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăLocalAlexia dansează şi cântă din nou după 11 operaţii (video)

Alexia dansează şi cântă din nou după 11 operaţii (video)

Alexia nu conteneşte să ofere adevărate lecţii de viaţă. Tânăra de 16 ani, care în urmă cu cinci luni trecea printr-o adevărată tragedie, acum a urcat pe scenă şi a cântat.

După 11 intervenţii chirurgicale Alexia continuă să lupte şi a urcat pe scenă. Fata a cântat şi a dansat în faţa publicului, la zilele comunei Mihai Eminescu. Aceasta face zilnic şase ore de kinetoterapie ca să îşi recapete forţele şi viaţa normală.

„A fost foarte frumos. Îmi doream demult să urc pe scenă şi să încep să cânt, să dansez (…) Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine de la început și datorită vouă mă aflu din nou pe scenă, alături de dansatorii mei, printre care și fratele meu Eric”, a spus Alexia Tudosă.

Viaţă reluată de Alexia după un accident cumplit

În decembrie, mâna stangă i-a fost amputată complet, de deasupra cotului, iar dreapta i-a fost zdrobită, în urma unui accident cumplit petrecut la Paşcani.

Dintre cei 35 de oameni care erau în autocarul care s-a rasturnat în judeţul laşi, ea a fost rănita cel mai grav. 20 de ore a durat operaţia în timpul căreia o echipă medicală uriaşă de la Spitalul de Copii din laşi i-a refăcut bratele.

Specialiştii spuneau atunci că, în timp, fata îşi va putea folosi ambele mâini, în proporţie de cel puţin 85%, o premieră medicală la noi.

Deja Alexia reuşeşte acum să facă singură gesturi, banale pentru un om sănătos, dar adevărate victorii pentru ea. Copila reușește acum să deschidă singură frigiderul, chiar mănâncă sau bea apă.

Potrivit specialiștilor, mâna amputată complet în accident s-a recuperat cel mai bine. Dreapta, care i-a fost strivită, a fost supusă la două noi intervenții chirurgicale în ultimile săptămâni. Pentru fiecare braţ, adolescenta lucrează cu specialişti diferiţi, în locații diferite, fie acasă, la un centru privat, dar și la Spitalul Județean. “Recuperarea este foarte complexă. Braţul stâng a fost adus către o formă apropiată de normalitate. Braţul drept întâmpină dificultăţi la nivelul articulaţiei. E un lucru extraordinar. Faptul că are atâta încredere ne încurajează să ne facem munca”, a precizat Sorin Cuşniric, fizioterapeut.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
28.8 ° C
28.8 °
28.6 °
33 %
5.3kmh
33 %
sâm
31 °
Dum
29 °
lun
30 °
mar
28 °
mie
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când îți place prea tare ce scrie pe bord, nu mai are importanță unde parchezi.

EDITORIAL

M-am înfiorat ascultându-l pe Ciolacu, fantele de Buzău devenit prim – ministru, cum declamă pe sticlă: impozităm luxul și viciul și averea, scădem numărul...

EPIGRAMA ZILEI

Cred că are râie, vara Unei cunoștințe dragi C-o mănâncă subsuoara Din ... nădragi!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...