luni, septembrie 25, 2023
AcasăLocalDesene pe asfalt de Ziua Copilului

Desene pe asfalt de Ziua Copilului

Pe 1 iunie, Asociația pentru Consumatori Botoșani, alături de o serie de școli și organizații neguvernamentale, a marcat Ziua Internațională a Copilului. 

Astfel începând de la orele 10:00, în parcul Mihai Eminescu a avut loc tradiționalul Concurs de desene de asfalt, un proiect educațional județean interprofesional de mentorat și voluntariat. Titlul proiectului a fost: Copilărie, zâmbet și culoare în albastru bleu european – anul școlar 2022/2023.

Organizatorii și partenerii evenimentului au fost Școala Gimnazială nr. 11 Botoșani, Școala Gimnazială nr. 13 Botoșani, Școala Gimnazială Sfânta Maria Botoșani, Școala Gimnazială Grigore Antipa Botoșani.

Din echipa de proiect au făcut parte directorul prof. Eugenia Filip, director prof. Mihaela Filip, director prof. Carmen Bararău, director prof. Sabina Horopciuc, Prof. Gavril Alina Simona, Prof. Diana Haralamb, Prof. Mirela Brehuescu, Prof Mihaela Cantimir, Prof Ariana Ciobanașu, prof. Maria Ostafe, Prof. Cristina Aionitoaie, Prof. Mihaela Grădinaru, Prof. Anca Rusu, Prof. Daniela Alexa, Prof.  Irina Crețu, Prof. Anamaria Hazaparu, Ed. Elena Adelina Nădejde. Colaborator Aline Rutily coordonator formator Program Comenius Paris.

Coordonatorii proiectului au fost profesor Gavril Alina Simona în parteneriat cu Asociația pentru Consumatori Botoșani. Proiectul reprezintă o colaborare Erasmus + Turcia 26.02.2022  și Estonia mai 2023.

Peste 50 de copii participanți

Au participat peste 50 de copii din Botoșani și părinții lor, cetățeni aflați în parc la acea oră.

Un morman de jucării multicolore s-a înălțat pe o bancă de la intrarea în parcul Mihai Eminescu din Botoșani. După cum a explicat profesoara Alina Simona Gavril, inițiatorul evenimentului, după terminarea a concursului jucăriile au fost donate participanțilo, iar cele ce vor prisosi vor rămâne la dispoziția copiilor care vor vizita inedita expoziție cu desene pe asfalt. La fel și cărțile din standul special amenajat de Asociația pentru Consumatori Botoșani.

Tema zilei a fost aleasă de copii, respectiv „La mulți ani 1 iunie”. Ei s-au grăbit să o ilustreze cu multă imaginație și inventivitate.

Au fost prezenți copii de la vârste cât mai mici, până la adolescenți. De asemenea, au fost realizate mini interviuri cu organizatorii și participanții de către micii reporteri de la ziarul Buzz.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.4 ° C
21.6 °
18.3 °
84 %
0.9kmh
8 %
lun
19 °
mar
28 °
mie
28 °
joi
28 °
vin
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă nu vrei să întârzii niciodată nicăieri, există soluții.

EDITORIAL

Am fost la medicul de familie, pentru o trimitere la consult de specialitate, fără trimitere nu se poate. A durat trei ore, fiindcă aparatul...

EPIGRAMA ZILEI

A stat la umbră de dună, S-a bălăcit în lagună Iar acum, culmea, îi tună Să meargă pe jos în ... Lună!   -Dumitru MONACU  

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...