luni, octombrie 2, 2023
AcasăLocalBagajele voluminoase i-au dat de gol. Amenzi uriașe încasate de doi botoșăneni

Bagajele voluminoase i-au dat de gol. Amenzi uriașe încasate de doi botoșăneni

Polițiștii de frontieră botoșăneni au descoperit și confiscat în acest weekend, în urma unor acțiuni specifice desfășurate în zona de responsabilitate, peste 17.000 de țigări de contrabandă.

În ziua de 1 iunie a.c, în jurul orei 13.10, pentru valorificarea unor informații deținute la nivelul Biroului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, polițiști de frontieră din cadrul biroului au organizat și desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.

În cadrul acțiunii organizate, pe raza localității de frontieră Trușești, au fost opriți pentru legitimare și control doi localnici, în vârstă de 41 de ani și respectiv 51 de ani, ce transportau bagaje voluminoase. În urma controlului efectuat a fost descoperită în bagajele personale ale acestora cantitatea totală de 3.800 țigarete (190 pachete), de proveniență Republica Moldova și Duty Free.

Estimate la 3.800 de lei, țigările au fost confiscate, iar cei doi bărbați au fost amendați, sancțiunile aplicate cumulând 20.000 de lei, adică de cinci ori mai mult decât valoare țigărilor.

În perioada 01 – 05 iunie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au fost desfășurate acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în urma cărora, în zona perimetrală a punctului au fost descoperite 13.400 tigarete (670 pachete) de proveniență Republica Moldova și Duty Free, în valoare totală de 13.400 de lei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.3 ° C
14.6 °
11.6 °
59 %
1.3kmh
5 %
lun
14 °
mar
24 °
mie
23 °
joi
22 °
vin
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Deci, se lucrează. Sau oricum, sunt niște utilaje acolo.

EDITORIAL

Ne împotmolim mereu, deși – potrivit statisticilor europene – țara merge înainte, adică avansează economic pe cele mai importante paliere, respectiv industrial și comercial,...

EPIGRAMA ZILEI

Am o dilemă mare Și nu ştiu ce să  fac : E vremea schimbătoare, Cum oare  mă ... dezbrac?     -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

Extraordinara Sydney Sweeney (din Euforia) e o mare descoperire în acest rol! Filmul va rula în avanpremieră la Happy Cinema din 4 octombrie.

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...