vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTFilmul ,,Saint Omer'', recomandarea săptămânii la Cinema Unirea

Filmul ,,Saint Omer”, recomandarea săptămânii la Cinema Unirea

Filmul ,,Saint Omer”, câștigător a mai multe premii, este recomandarea săptămânii la Cinematograful Unirea din Botoșani. 

Astfel, lungmetrajul va putea fi urmărit vineri, 9 iunie, de la ora 15:30. În atenția publicului botoșănean va fi și marți, 13 iunie, tot de la ora 15:30.

,,Saint Omer” este primul lungmetraj narativ sub regia Alice Diop și prezintă o poveste bazată pe dosarul judecătoresc a lui Fabienne Kabou. În 2016, Alice Diop, cunoscută realizatoare de documentare, a luat loc în sala de judecată din orașul Saint Omer din Franța și a ascultat mărturia înfricoșătoare a unei femei franco-senegaleze acuzată că și-a omorât fiica în vârstă de 15 luni.

Povestea filmului

La tribunalul din Saint-Omer, Laurence Coly, o tânără de origine africană, este acuzată că şi-a ucis bebeluşul de câteva luni, abandonându-l pe plajă în timpul mareei. La proces asistă Rama, o scriitoare care vrea să dedice o carte cazului, într-o reinterpretare actuală a mitului Medeei. Dar, pe măsură ce procesul avansează, cuvintele acuzatei și declarațiile martorilor zdruncină certitudinile lui Rama. Pregătindu-se la rândul său să dea naștere unui copil, ea începe să se îndoiască de adevărul propriei sale experiențe cu maternitatea.

Cunoscută ca realizatoare de filme documentare despre marginali și periferie, Alice Diop și-a făcut un debutul în ficțiune cu un lungmetrajul apreciat la scară largă. ,,Saint Omer” a bifat importante premii, cel mai recent fiind pentru Cel mai bun prim film la Premiile César 2023. În 2022 a câștigat Marele Premiu al Juriului și trofeul Opera Prima “Luigi De Laurentiis” la Festivalul de la Veneţia, dar și trofeul pentru Cel mai bun film și Cel mai bun scenariu la Festivalul European de Film de la Sevilla.

Prețul unui bilet este de 15 lei și poate fi achiziționat la casieria Cinema Unirea Botoșani sau pe https://eventbook.ro/film/bilete-saint-omer?hall=cinema-unirea-botosani.
Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...