spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTMunicipiul Botoșani a intrat sub zodia lucrărilor, în an preelectoral

Municipiul Botoșani a intrat sub zodia lucrărilor, în an preelectoral

Municipiul Botoșani s-a transformat într-un adevărat șantier, fiind demarate lucrări de modernizare a drumurilor și spațiilor verzi din diferite zone ale orașului. Pe rețelele de socializare, unii oameni se arată mulțumiți de mobilizare, în timp ce alții pun sub semnul întrebării motivele din spatele acestei explozii de activitate într-o perioadă preelectorală.

În ultima lună, municipalitatea a demarat cel puțin șase investiții cu impact major în peisajul urban. Unul dintre proiectele de amploare anunțate este transformarea Versantului Pacea într-un spațiu de agrement complex, care cuprinde un skatepark, un traseu de mountain bike și o zonă de joacă extinsă. Primarul Cosmin Andrei a relatat că sunt prevăzute căsuțe în copaci, zone de grătare, paintball, tir cu arcul, pereți pentru escaladă și chiar o tiroliană.

„Dar de ghetourile din Parcul Tineretului… nu vă mândriți?

De asemenea, se vor amenaja terenuri de fotbal și baschet, alei de alergare și bănci smart. „Dar de ghetourile din Parcul Tineretului… nu vă mândriți? Fac parte tot din voturile dumneavoastră!”, a fost una dintre reacțiile generate pe Facebook.

Recent au fost modernizate și parcurile Junior, Filateliei și Scuar Filatelie, unde s-au executat lucrări de refacere a spațiului verde, s-au montat sisteme de irigații cu aspersoare și s-au plantat arbuști.

Primarul a mai anunțat lucrări finalizate pe diverse artere din oraș, precum al doilea tronson al străzii Mihail Kogălniceanu și strada Doboșari. Întrebat de un cetățean când se vor demara lucrări și pe Aleea Trandafirilor, primarul Cosmin Andrei a răspuns că tronsonul va fi modernizat anul acesta. Deși se aduc argumente că aceste lucrări vor îmbunătăți infrastructura și vor facilita accesul în oraș, nu poate fi neglijat faptul că acestea se încadrează perfect în discursul electoral al autorităților, care își doresc să câștige simpatia și voturile cetățenilor.

„E ca și cum aș felicita bancomatul că îmi eliberează suma de bani”

Tot în luna mai s-a finalizat asfaltarea străzii Nicolae Sofian, care îmbunătățește accesul spre Parcul de Agrement „Cornișa”. Vestea nu i-a încântat pe toți botoșănenii, unii criticând filmarea în care primarul elogiază investiția. „Un lucru atât de banal… făcut așa de greu și cu așa de multă laudă”, a spus un locuitor.

„Cu tot respectul, de ce trebuie să vă felicităm pentru niște lucruri care oricum sunt în competența și grija dvs să le realizați? Ăsta e job-ul dv, e datoria dv în momentul în care ați preluat mandatul. E ca și cum aș felicita bancomatul că îmi eliberează suma de bani”, a fost comentariul unei botoșănence.

Au demarat lucrări și pe strada Săvenilor, urmând intrarea dinspre Săveni să fie reabilitată, precum și sectorul până la sensul giratoriu din intersecția Împărat Traian cu Tudor Vladimirescu.

În paralel, se desfășoară lucrări de reabilitare pe Bulevardul Eminescu, unde stratul asfaltic de uzură a fost decopertat pe segmentul cuprins între străzile Sucevei și Octav Onicescu. Primarul a anunțat că în perioada următoare se va interveni pe strada Sucevei, unde vor fi dezafectate scuarurile și liniile de tramvai, tronsonul va fi asfaltat din bordură în bordură și se vor înființa două noi sensuri giratorii.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
94 %
2.7kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...