joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTSărbătoare la întâlnirea cu numărul 400 a clubului Toastmasters Botoșani

Sărbătoare la întâlnirea cu numărul 400 a clubului Toastmasters Botoșani

Clubul Toastmasters își va sărbători cea de a 400-a întâlnire marți, 13 iunie, la ora 18:30 în Aula Magna a Colegiului Național ”A.T. Laurian”. Toți cei interesați sunt așteptați cu interes pentru că vor avea parte de momente deosebite într-o atmosferă plăcută, relaxantă și extrem de utilă. 

Ce este un club Toastmasters? Este un loc unde oamenii se pot antrena să vorbească în public.

Conceptul vine din Statele Unite ale Americii, unde, în 1924, a fost înființat primul club. În prezent în România și Republica Moldova sunt 22 de cluburi Toastmasters, iar partea logistică și de curriculum este asigurată de Toastmasters Internațional contra unei taxe modice. Există 14.700 de cluburi în lume, în 144 de țări, cu 280.000 de membri activi în acest moment.

Club funcțional din 2014

Toastmasters Botoșani funcționează de pe 30 noiembrie 2014, însă a fost deschis oficial pe 4 aprilie 2015 când a întrunit numărul de 20 de membri, condiție impusă de clubul internațional.  Membrii săi, dar și invitații, ce sunt așteptați să participe oricând doresc, au diverse meserii – de la profesori și învățători, la psihologi, specialiști în marketing, farmaciști, funcționari publici, aspiranți la funcții publice, militari, funcționari din domeniul finanțe – bănci, antreprenori și lista poate continua. Clubul se întâlnește, de regulă, la Grand Irish Pub în fiecare marți, la ora 18:30.

Necesitatea unui club Toastmasters o arată și statisticile, acestea indicând că 67 % dintre oameni au cel puțin o reținere de a vorbi în public. De cele mai multe ori le lipsește managementul emoțiilor, dar și tehnica de a-și structura și prezenta într-o formă clară și ușor de înțeles, mesajul.

Abilitățile dobândite aici te ajuta să coordonezi proiecte, să conduci echipe mici și mari, să-ți dezvolți abilitățile de comunicare și încrederea în tine. La Toastmasters Botoșani găsești un mediu prietenos, în care înveți să-ți gestionezi emoțiile, să-ți creezi un discurs care să aibă impact asupra publicului tău.”, a explicat Corneliu Bălăucă, inițiatorul Toastmasters Botoșani, cel care, din 2014, a participat la cel puțin 350 de întâlniri ale clubului.

Cei interesați trebuie să știe că pot participa la concursurile bianuale ce se organizează între cluburile din România, membrii întrecându-se atât în limba română, cât și în limba engleză, pe secțiuni precum discursul pregătit, discursul improvizat, concursul de evaluare și discursul umoristic. Botoșănenii au participat de câteva ori la concursurile naționale, unde au făcut, de fiecare dată, o figură foarte frumoasă.

Învățați să fiți un master în discursuri, veniți la Toastmasters Botoșani!

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6 ° C
6.1 °
4.3 °
96 %
0.9kmh
100 %
joi
7 °
vin
11 °
sâm
16 °
Dum
13 °
lun
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...