marți, septembrie 26, 2023
AcasăLocalSlujbe religioase desfășurate la mai multe biserici din județ

Slujbe religioase desfășurate la mai multe biserici din județ

Mai multe evenimente religioase vor avea loc la bisericile din judeţ în această săptămână.

Astfel, la Parohia Sfântul Ilie, Movileni, Protopopiatul Darabani va avea loc, începând cu ora 14.00, o cateheză demonstrativă susținută de Pr. Marius Barbacariu cu tema Cântarea bisericească – mijloc de comuniune cu Dumnezeu.

Biserica Parohiei Nicșeni, Protopopiatul Botoșani, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar Sfântul Apostol Toma Nicșeni, începând cu ora 16.00. În cadrul întâlnirii, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu și va fi susținută o conferință cu tema Pastorația persoanelor vârstnice în viața comunităților creștine, de către Pr. Ovidiu Rodu.

Biserica Parohiei Sfinții Voievozi Cristești, Protopopiatul Botoșani, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar Sfântul Ioan Iacob Hozevitul Cristești, începând cu ora 16.00. În cadrul întâlnirii, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu și va fi susținută o conferință cu tema Educarea și responsabiliarea tinerilor în vederea cinstirii și respectării persoanelor în vârstă de către Pr. Ovidiu Lăzărescu.

Cerc pastoral și la Pădureni

Biserica Parohiei Pădureni, Protopopiatul Botoșani, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar Sfânta Treime Copălău, începând cu ora 16.00. În cadrul întâlnirii, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu și va fi susținută o conferință cu tema Muzica bisericească în timpul domnitorului Constantin Brâncoveanu, de către Pr. Liviu Botezatu.

Biserica Parohiei Sfânta Treime Crăiniceni, Protopopiatul Darabani, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar Sfântul Ioan Iacob de la Neamț, începând cu ora 16.00. În cadrul întâlnirii, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu și va fi susținută o conferință cu tema Icoana – consecință a întrupării, de către Pr. Traian Drob.

Biserica Parohiei Hudum, Protopopiatul Botoșani, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar Cercul pastoral Sfinții Apostoli Curtești, începând cu ora 17.00. În cadrul întâlnirii, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu și va fi susținută o conferință cu tema Imnografi și cântăreți bisericești de seamă în istoria Bisericii, de către Pr. Dan Sănduleac.

Biserica Parohiei Talpa, Protopopiatul Botoșani, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar Adormirea Maicii Domnului Sulița, începând cu ora 17.00. În cadrul întâlnirii, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu și va fi susținută o conferință cu tema Chipuri ale preoților vechi slujitori din Comuna Blândești, de către Pr. Liviu Rotaru.

Luni, 12 iunie

Preoții Protopopiatului Dorohoi se vor întâlni în Conferința preoțească de primăvară la Parohia Sfinții Voievozi Ibănești.

Protopopiatele Darabani și Săveni organizează consfătuirile lunare cu preoții la sediile protopopiatelor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.4 ° C
21.6 °
18.3 °
84 %
0.9kmh
8 %
lun
19 °
mar
28 °
mie
28 °
joi
28 °
vin
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă nu vrei să întârzii niciodată nicăieri, există soluții.

EDITORIAL

Am fost la medicul de familie, pentru o trimitere la consult de specialitate, fără trimitere nu se poate. A durat trei ore, fiindcă aparatul...

EPIGRAMA ZILEI

A stat la umbră de dună, S-a bălăcit în lagună Iar acum, culmea, îi tună Să meargă pe jos în ... Lună!   -Dumitru MONACU  

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...