Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va găzdui, mâine, 16 mai 2025, în Amfiteatrul A1MV, începând cu ora 09:45, simpozionul internațional ONE MEDICINE, un eveniment științific interdisciplinar ce aduce în prim-plan conceptul integrator al colaborării dintre medicina umană și cea veterinară.
Evenimentul reunește specialiști din diverse domenii medicale, cercetători, cadre universitare și studenți pasionați de inovația științifică și abordarea holistică a sănătății. Scopul simpozionului este de a promova dialogul interdisciplinar și schimbul de bune practici în domenii comune precum oncologia, medicina comparată, bolile infecțioase și sănătatea publică.
Invitatul special al ediției din acest an este reputatul profesor și cercetător internațional, Prof. Dr. Robert Klopfleisch, de la Freie Universität Berlin, Germania. Profesorul Klopfleisch va susține o prezentare, oferind participanților perspective de vârf asupra cercetărilor actuale în domeniul cancerului, cu accent pe asemănările biologice și terapeutice dintre cancerul la om și la animale. Simpozionul ONE MEDICINE se înscrie în seria de inițiative academice care susțin conceptul “One Health”, recunoscut la nivel global pentru importanța sa în abordarea integrată a sănătății oamenilor, animalelor și mediului.
„Avem deosebita plăcere de a-l avea ca keynote speaker la cursul de oncologie pe Prof. Dr. Robert Klopfleisch, unul dintre cei mai respectați specialiști europeni în patologie veterinară și oncologie comparată.Profesor la Freie Universität Berlin, Prof. Klopfleisch deține titlul de Diplomate al Colegiului American de Patologie Veterinară (DACVP), precum și al echivalentului german. Cariera sa academică cuprinde peste două decenii de activitate în cercetare, diagnostic și formare de specialiști, cu expertiză de vârf în analiza imagistică asistată de inteligență artificială, oncologie, patologie toxicologică și patologia animalelor de laborator. În 2013 a obținut titlul de habilitat cu o teză despre identificarea factorilor moleculari ai carcinogenezei și a markerilor diagnostici ai tumorilor la câini. Din 2015 este profesor titular la Berlin și a coordonat cu succes mai mulți rezidenți ai Colegiului American de Patologie Veterinară”, a transmis conf. univ. dr. Dragoș Aniță, prodecan al Facultății de Medicină Veterinară Iași.
Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu organizații academice și profesionale naționale și internaționale și reflectă angajamentul Facultății de Medicină Veterinară din Iași pentru excelență științifică și cooperare internațională.
https://iuls.ro/noutati/simpozion-cu-participare-internationala-one-medicine/
Departamentul de Promovare – Comunicare
USV Iași, 15.05.2025