marți, mai 6, 2025
AcasăLocal BTŞcoli botoşănene premiate la Palatul Parlamentului

Şcoli botoşănene premiate la Palatul Parlamentului

87 de unități de învățământ au primit titlul şi trofeul de „Şcoală Europeană”, astăzi, la Palatul Parlamentului. Dintre acestea, două sunt din județul Botoşani: Şcoala Gimnazială 11 şi Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Fiecare unitate de învăţământ va beneficia şi de un premiu în valoare de 5.000 lei, care va fi utilizat pentru dotări.

La cele 15 ediții ale competiției naţionale „Şcoală Europeană (2004-2018) au participat 2023 de unități de învățământ din toate județele țării și 775 dintre acestea au primit certificatul și trofeul „Școală Europeană”. Impactul pe care această competiţie l-a avut asupra comunităţilor educaţionale, în toţi aceşti ani, a făcut din această iniţiativă a ministerului o competiţie de elită. Certificarea şcolilor cu titlul de „Şcoală Europeană” le-a conferit recunoaştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile pe care le-au făcut pentru menţinerea titlului obţinut au determinat interesul tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi şi noi proiecte, promovând valorile naţionale şi contribuind la creşterea mobilităţii internaţionale şi a schimbului intercultural.

În județul Botoşani, primul titlu de „Şcoală Europeană” a fost obținut la ediţia 2007 de către Liceul Teoretic „Grigore Antipa” (pe atunci Liceul de Ştiinţe ale Naturii „Grigore Antipa”). Până în prezent, titlul de „Şcoală Europeană” a fost obținut de 28 de ori, de către 12 unități de învățământ.

Competiția se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale. Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul.

Astfel, Şcoala Gimnazială11 Botoşani a obținut, în 2019, pentru a patra oară acest titlu, iar Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoşani pentru a treia oară, datorită impactului proiectelor educaționale europene, promovării valorilor europene, culturii şi limbilor moderne, datorită rezultatelor obţinute de elevi la olimpiade şi concursuri naționale şi internaționale.

Pot fi numite campioane următoarele unități de învățământ, care au obținut acest titlu de 4 ori, respectiv de 3 ori:

Şcoala Gimnazială 17:  ediţia din 2009, 2012, 2015, 2018;

Şcoala Gimnazială 11: ediţia din 2008, 2011, 2014, 2019;

Şcoala Gimnazială „Grigore Antipa”: ediţia din 2008, 2011, 2014;

Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”: ediţia din 2012, 2015, 2018;

Colegiul Național „Mihai Eminescu”: ediţia din 2013, 2016, 2019.

Competiția „Şcoală Europeană” constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
11.7 °
10 °
96 %
4.1kmh
100 %
lun
12 °
mar
16 °
mie
10 °
J
13 °
vin
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Sunt din ce în ce mai mulți vameși care nu pun botul la atenții.

EDITORIAL

Acest text a fost redactat înainte ca rezultatele primului tur de scrutin să fi fost cunoscute, astfel încât nu mă hazardez în a face...

EPIGRAMA ZILEI

„Vopsești ușor, vopsești cu spor!” Spune-un slogan fără de sare Dar când ești tu din viitor Spor nu-i, ci doar ... tărăgănare!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...