duminică, mai 4, 2025
AcasăLocal BTSimpozionul "Eminescu - Carte, Cultură, Civilizaţie", la Biblioteca "Mihai Eminescu"

Simpozionul “Eminescu – Carte, Cultură, Civilizaţie”, la Biblioteca “Mihai Eminescu”

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” organizează cea de a XXII-a ediție a Simpozionului Internaţional „Eminescu – Carte, Cultură, Civilizație”.

Comunicările din cadrul Simpozionului vor fi susținute de somități ale lumii culturale şi didactice din România, profesori universitari, masteranzi şi eminescologi de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi şi de la alte universități din Romania.  Invitați speciali și moderatori ai manifestării  vor fi profesorii universitari doctori Mihai Zamfir,  Viorica S. Constantinescu, Lucia Cifor, Doru Scărlătescu, Rodica Marian și lector dr.  Livia IACOB, alături de gazda evenimentului, profesorul Cornelia Viziteu, directorul bibliotecii.

Un moment important al manifestării va fi dedicat lansării publicației anuale a Bibliotecii Județene, volumul ”Studii eminescologice/ Etudes sur Eminescu/ Eminescu studies/ Eminescu studien”. Lucrarea, etalon în breasla cercetătorilor creației eminesciene din România și de peste hotare, va fi întregită în acest an cu volumul al 21-lea, care se remarcă printr-un conținut amplu de o înaltă valoare științifică.

Simpozionul va include şi prezentarea expoziţiilor: „Mihai Eminescu – Primul portret”, exponat de maximafilie la Secția de numismatică. autor Mihai Cornaci; „O istorie ilustrată a literaturii române”, exponat de maximafilie realizat de col. (r) Gheorghe Ardeleanu; „Universul poeziei eminesciene – lumină si culoare”, expoziție de lucrări plastice realizate de elevi de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” și Școala 13; „Eminescu în oglinzile criticii” şi „Puterea unui geniu”, expoziții de carte; ”Eminescu-etern” (filatelie și numismatică), autor Mihai Cornaci și ”Mihai Eminescu la Botoșani” (cartofilie), autor Nicolae Iosub.

Simpozionul va avea loc pe 14 iunie, începând cu ora 10.00, în Sala de lectură și va putea fi urmărit în transmisiune live pe www.bibliotecabotosani.ro şi pe pagina de Facebook a bibliotecii.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
nori împrăștiați
15.6 ° C
17.8 °
15.5 °
63 %
3.1kmh
42 %
D
29 °
lun
16 °
mar
12 °
mie
11 °
J
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să lămurim de la început pe ce parte parcăm.

EDITORIAL

În mod normal și firesc, un jurnalist ar trebui să vină în fața cititorilor lui cu informații pragmatice, precise și clare, cu personaje autentice,...

EPIGRAMA ZILEI

Trebuie eliminați Urgent și pe orice cale Urșii din Munții Carpați Și șacalii din ... Bucale! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...