luni, mai 5, 2025
AcasăLocal BTCimitirul Eternitatea s-a transformat într-o junglă - Multe morminte nu se mai...

Cimitirul Eternitatea s-a transformat într-o junglă – Multe morminte nu se mai văd din cauza buruienilor

În fiecare an revine în actualitate problema îngrijirii mormintelor din municipiul Botoşani. Vegetaţia crescută pe multe morminte aproape că acoperă crucile şi monumentele funerare şi demonstrează, dacă mai era cazul, de cât respect se bucură înaintaşii noştri, personalităţi, sau cetăţeni simpli plecaţi din această lume.

Cimitirul Eternitatea seamănă din ce în ce mai mult cu o junglă. Şi asta pentru că de foarte multe morminte nu se mai îngrijeşte nimeni. Potrivit regulamentului de administrare a cimitirelor, muncitorii Urban Serv se ocupă de salubrizarea aleilor principale şi secundare. În această perioadă, muncitorii au tăiat vegetaţia de pe aleile secundare, inclusiv din Cimitirul Eroilor Ruşi, însă nu şi de pe morminte.

Fiecare familie care are concesionat un loc în cimitir trebuie să cureţe respectivul mormânt şi să taie vegetaţia crescută acolo. Noi nu avem suficienţi muncitori pentru a-i pune să dea cu moto coasa peste toate mormintele neîngrijite”, a declarat Bogdan Buhăianu, directorul general al Urban Serv.

Un botoşănean plăteşte pentru un loc de veci 280 de lei, reprezentând concesiunea pe zece ani. Anul trecut se lua în calcul stabilirea unui tarif pentru îngrijire morminte concesionate, iar cei care nu aveau cum să îngrijească mormintele să plătească la Urban Serv pentru această activitate, însă demersul nu a fost finalizat. Pentru a putea fi aplicat noul tarif pentru îngrijire morminte este necesară modificarea regulamentului de administrare cimitire, modificare care poate fi făcută prin votul consilierilor municipali.

Tot anul trecut, la iniţiativa viceprimarului Cosmin Andrei, beneficiari de venit minim garantat au fost repartizaţi să facă curăţenie în cimitire, inclusiv la mormintele de care nu se mai îngrijeşte nimeni.

Măsura ar putea fi aplicată şi în acest an, numai că, potrivit viceprimarului Cosmin Andrei, beneficiarii de venit minim garantat care trebuie să facă ore de muncă în folosul comunităţii au fost repartizaţi, prin dispoziţie a primarului Cătălin Flutur, la Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
16.7 ° C
16.7 °
16.1 °
87 %
0.9kmh
99 %
D
17 °
lun
16 °
mar
16 °
mie
10 °
J
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să lămurim de la început pe ce parte parcăm.

EDITORIAL

În mod normal și firesc, un jurnalist ar trebui să vină în fața cititorilor lui cu informații pragmatice, precise și clare, cu personaje autentice,...

EPIGRAMA ZILEI

Trebuie eliminați Urgent și pe orice cale Urșii din Munții Carpați Și șacalii din ... Bucale! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...