vineri, mai 2, 2025
AcasăLocal BTŞantier deschis la Biserica "Sfântul Gheorghe"

Şantier deschis la Biserica “Sfântul Gheorghe”

Biserica „Sfântul Gheorghe” Botoşani a intrat în şantier. Muncitorii de la firma care a câştigat contractul au dezafectat în aceste zile scena unde au fost oficiate în ultimii ani slujbele religioase pe 23 aprilie, în cinstea Marelui Mucenic Gheorghe, ocrotitorul bisericii şi al oraşului. Totodată, muncitorii au de demontat schelele ridicate lângă biserică încă din anul 2004. Pe trotuarul dinspre strada Ion Pillat au fost puşi stâlpi pentru susţinerea panourilor care delimita şantierul.

Lucrările la Biserica „Sfântul Gheorghe” au început pe 10 august, evenimentul fiind marcat printr-o slujbă oficiată de un sobor de preoţi la care au participat primarul Cătălin Flutur, Adriana Zăiceanu, administrator public şi alţi botoşăneni.

Potrivit preotului paroh, Dumitru Mateciuc, demararea lucrărilor reprezintă un moment istoric, mai ales că are loc după cinci licitaţii şi trei revizuiri ale documentaţiilor.

Reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” se realizează printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare de 1,56 milioane de euro. Conform contractului, lucrările vor fi finalizate în maxim 24 de luni, până cel târziu în data de 10 august 2022.

Acest contract a fost câştigat de asocierea de firme LDC Trust Construcţii MV – Mateo Rustic Construct (prima firmă fiind leader), având drept subcontractanţi firmele Test Prima şi Energoice.

Reabilitarea „Bisericii „Sfântul Gheorghe” este un proiect foarte aşteptat de botoşăneni. Biserica „Sfântul Gheorghe” este monument istoric, fiind datată în anul 1551, ca prima ctitorie botoşăneană a Doamnei Elena Rareş. Arhitectura bisericii este influenţată de cea a Bisericii „Sfântul Nicolae”, de la Mănăstirea Popăuţi. Biserica „Sfântul Gheorghe” a fost ridicată pe ruinele unei biserici mai vechi din târgul Botoşanilor.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer fragmentat
16.7 ° C
17.2 °
16.6 °
41 %
2.8kmh
68 %
vin
17 °
S
26 °
D
27 °
lun
19 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

O piedică în calea uitării. Ca să nu mai zică cineva că nu-i iubim pe politicienii care ne reprezintă.

EDITORIAL

Când am început, în urmă cu aproape 5 ani, colaborarea cu „Monitorul de Botoșani”, m-am gândit că aceasta nu o să dureze mai mult...

EPIGRAMA ZILEI

Trebuie eliminați Urgent și pe orice cale Urșii din Munții Carpați Și șacalii din ... Bucale! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...