sâmbătă, mai 3, 2025
AcasăLocal BTGabriel Hârtie - "Obiectivul nostru este să avem cât mai puţine clase...

Gabriel Hârtie – “Obiectivul nostru este să avem cât mai puţine clase de învăţământ simultan”

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean a operat unele modificări în principal în unităţile unde existau clase de învăţământ simultan. Dată fiind actuala criză sanitară şi măsurile care impun distanţarea elevilor, clasele de învăţământ simultan au fost separate. „Solicitările au venit din partea unităţilor de învăţământ, tot pentru a asigura acele măsuri de distanţare în sălile de clasă. Măsura a  implicat un efort din partea noastră, în sensul în care au fost necesare câteva norme didactice suplimentare pe care le-am alocat şcolilor”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.

Unităţile care au reorganizat efectivele de elevi, în principal prin separarea unor clase de învăţământ simultan, sunt şcolile: 1 Dimăcheni, 1 Rădăuţi Prut, Cordăreni, Călăraşi, Drăguşeni, Dumbrăviţa, 1 Vlădeni Deal, 1 Dângeni. Totodată, a fost înfiinţată o grupă de grădiniţă la Şcoala primară 4 Libertatea – Călăraşi şi una la şcoala 2 Bogdăneşti – Santa Mare.

Măsura vine în primul rând în ajutorul elevilor. „Sigur, obiectivul nostru este să avem cât mai puţine clase de învăţământ simultan în judeţul Botoşani. Asta ne dorim cu toţii deoarece calitatea actului educaţional într-o clasă de sine stătătoare este mult mai valoroasă faţă de cea unde este învăţământ simultan. Acolo unde am avut solicitări şi am reuşit să identificăm şi posturi iar şcolile aveau spaţii disponibile, sigur că am dat undă verde solicitărilor”, a mai spus Gabriel Hârtie.

Potrivit oficialului, de la an la an se încearcă scăderea numărului claselor de învăţământ simultan. Măsura este imposibil de aplicat în comunităţile cu un număr mic de copii. „Spre exemplu, nu putem aproba clase cu patru elevi pentru că încălcăm Legea educaţiei. Unde avem comunităţi cu un număr mic de copii, suntem nevoiţi să facem clase de învăţământ simultan pentru că nu pot funcţiona clase cu mai puţin de zece copii. Şcolile trebuie să se încadreze într-un buget alocat, iar bugetul este calculat în funcţie de costul standard pe elev”, a concluzionat Gabriel Hârtie.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer fragmentat
10.7 ° C
13.8 °
10.6 °
56 %
3.1kmh
83 %
vin
13 °
S
29 °
D
27 °
lun
19 °
mar
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

O piedică în calea uitării. Ca să nu mai zică cineva că nu-i iubim pe politicienii care ne reprezintă.

EDITORIAL

Când am început, în urmă cu aproape 5 ani, colaborarea cu „Monitorul de Botoșani”, m-am gândit că aceasta nu o să dureze mai mult...

EPIGRAMA ZILEI

Trebuie eliminați Urgent și pe orice cale Urșii din Munții Carpați Și șacalii din ... Bucale! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...