luni, mai 5, 2025
AcasăLocal BTComercianţii din Piaţa Centrală cer să fie lăsaţi să-şi vândă marfa

Comercianţii din Piaţa Centrală cer să fie lăsaţi să-şi vândă marfa

Primarul Cosmin Andrei a fost în această dimineaţă în Piaţa Centrală, unde a discutat cu comercianţii nemulţumiţi că nu-şi pot desfăşura activitatea ca până acum. Oamenii s-au plâns că nu au unde să-şi vândă marfa şi vor rămâne fără singura lor sursă de venit. „Ce facem cu marfa, stăm cu ea în braţe, o ţinem în portbagaj?”, l-a întrebat o femeie pe edil. Altă comerciantă a cerut ca toţi comercianţii din piaţă să fie lăsaţi să-şi vândă produsele pentru a-şi putea creşte copiii.

Ne face să ieşim cu oile şi cu vacile în stradă. Aducem vacile la primărie pentru că nu mai putem îndura atâta bătaie de joc. Mesele închiriate de noi stau goale în hală. Cerem să fim lăsaţi să ne vindem marfa”, a spus o comerciantă care, până la instituirea măsurilor vizând interzicerea activităţii în pieţele închise, vindea produse lactate în hala din piaţă.

Am mers să căutăm în continuare măsurile agreate şi de cumpărători şi de comercianţi, pentru a desfăşura un comerţ cât de cât civilizat, în condiţiile în care hotărârea de Guvern stipulează că nu putem face comerţ în halele acoperite din Piaţa Centrală”, a declarat edilul.

Acesta a recunoscut că oamenii sunt foarte nemulţumiţi.

Măsuri stabilite pentru fiecare sector din piaţă

Măsurile stabilite vizează mutarea comercianţilor de pe mijlocul halei de lactate în unele boxe care vor fi amenajate. Celor care îşi desfăşurau activitatea în sectorul „moldoveni” le-au fost oferite ca variante mutarea în căsuţe din lemn, sau la alte mese în afară, pentru că nu mai există loc în hala de lactate şi pentru ei. Comercianţii din hala de legume acoperită au primit mese în exterior. „În hala de carne vom deschide, cu unele măsuri compensatorii, pentru că nu consider că este o hală în adevăratul sens al cuvântului, este un centru comercial acolo. Nu e nicio diferenţă între hala de carne şi supermarketul cu acţionariat străin. Bineînţeles că am dat drumul la agenţii economici care deţin spaţii în proprietate, pentru că nu puteam să interzicem accesul către spaţiile dumnealor”, a concluzionat primarul.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
16.7 ° C
16.7 °
16.1 °
87 %
0.9kmh
99 %
D
17 °
lun
16 °
mar
16 °
mie
10 °
J
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să lămurim de la început pe ce parte parcăm.

EDITORIAL

În mod normal și firesc, un jurnalist ar trebui să vină în fața cititorilor lui cu informații pragmatice, precise și clare, cu personaje autentice,...

EPIGRAMA ZILEI

Trebuie eliminați Urgent și pe orice cale Urșii din Munții Carpați Și șacalii din ... Bucale! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...