sâmbătă, mai 3, 2025
AcasăLocal BTLa un pas de moarte în timpul unei investigații

La un pas de moarte în timpul unei investigații

O femeie a fost la un pas de moarte chiar în spital. Aceasta a trebuit să facă un computer tomograf cu substanță de contrast, dar a făcut şoc anafilactic de la aceasta.

În vârstă de 40 de ani, femeia a ajuns în spital pentru o problemă medicală. Pentru diagnosticarea exactă a acesteia, pacienta avea nevoie de efectuarea unei tomografii computerizate, cu substanţă de contrast. Aceasta este o soluţie injectabilă, pe bază de iod, care ajută la obţinerea unor rezultate mai bune. Femeia a fost testată în prealabil, pentru a nu fi alergică la această substanţă, şi rezultatele au ieşit bune. Însă în momentul în care a primit doza de soluţie, a intrat în şoc anafilactic. Norocul acesteia fost faptul că personalul medical de la computerul tomograf a cerut ajutorul colegilor de la Urgențe, care au intervenit imediat.

Femeia a fost preluată în stare de şoc şi a fost nevoie să fie resuscitată câteva minute pentru a-şi reveni şi a fi stabilizată. Potrivit medicilor urgentişti, în ultima perioadă ajung la spital tot mai multe peroane care au reacţii alergice la medicamente pe care le-au folosit de mai multe ori în trecut, fără nicio problemă. „În urmă cu câteva zile a fost o pacientă cu reacţie alergică la penicilină. Făcuse cinci doze, nu a avut nimic. La a şasea a avut o reacţie. La fel un alt pacient cu şoc anafilactic la aspirină. A luat un timp îndelungat, însă la un moment dat a făcut reacţia respectivă”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD.

Ce este șocul anafilactic

Şocul anafilactic este o reacție alergică severă care poate apărea în câteva secunde sau minute de la expunerea la un alergen, cum ar fi veninul rezultat în urmă unei înțepături de albină sau viespie. Cantitatea mare de substanțe chimice eliberate de sistemul imunitar pentru a face faţă substenţei considerate toxice duce la scăderea tensiunii arteriale şi îngustarea căilor respiratorii, victimei fiindu-i tot mai greu să respire.

Simptomele anafilaxiei mai includ erupție la nivelul pielii, greață și vărsături. Dacă anafilaxia nu este tratată imediat, se poate ajunge la pierderea conștienței sau chiar la moarte.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
nori împrăștiați
26.6 ° C
26.6 °
26.6 °
36 %
2.5kmh
35 %
S
27 °
D
26 °
lun
16 °
mar
10 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să lămurim de la început pe ce parte parcăm.

EDITORIAL

În mod normal și firesc, un jurnalist ar trebui să vină în fața cititorilor lui cu informații pragmatice, precise și clare, cu personaje autentice,...

EPIGRAMA ZILEI

Trebuie eliminați Urgent și pe orice cale Urșii din Munții Carpați Și șacalii din ... Bucale! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...