spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTAccident la Orășeni. Un motociclist a decedat după un impact cu o...

Accident la Orășeni. Un motociclist a decedat după un impact cu o mașină

Accident cumplit la Orăşeni Deal. Un bărbat care se deplasa pe o motocicletă s-a izbit violent într-un autoturism care circula în faţa sa. Coliziunea a avut loc în momentul în care a început ploaia puternică în Botoşani.

Tânărul de pe motocicletă, în vârstă de 27 de ani, se deplasa pe drumul judeţean dinspre Vorona înspre Botoșani, însă, la un moment dat, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în plin într-un Opel Astra, care se deplasa pe acelaşi sens.

Motociclistul a intrat în depăşirea maşinii, dar a lovit-o în partea din stânga spate. Impactul a fost atât de puternic, încât autoturismul a fost rotit la 180 de grade şi a ajuns pe celălalt sens de mers.

Maşină condusă de o rudă a victimei

Şoferul, în vârstă de 42 de ani, este văr drept cu tatăl tânărului aflat pe motocicletă. Motocicleta a fost proiectată la câteva zeci de metri, iar bărbatul, deşi avea cască, a rămas întins inconştient pe carosabil.

În urma unui apel la 112, la faţa locului a ajuns un echipaj cu medic al SMURD, cadrele medicale începând imediat resuscitarea victimei. „Pacientul a fost găsit în stop cardio-respirator. Au fost declanşate manevrele de resuscitare la faţa locului, din păcate fără răspuns pozitiv, fiind constatat decesul”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Cazul a intrat în atenţia Poliţiei, la faţa locului ajungând un echipaj de criminalişti pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului. „Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Din câte se pare, tânărul de pe motocicletă nu avea permis de conducere pentru motociclete valabil în România. Motocicleta este însă înmatricultă în Anglia şi se continuă verificările, pentru că este posibil ca acesta să aibă permis eliberat pe Insulă.

Un tânăr dedicat voluntariatului

Tânărul de 27 de ani, care a murit, miercuri, în accidentul cumplit de la Orășeni Deal, se numește Liviu-Alex Ababei. Acesta era implicat în mai multe fapte caritabile, în ultima vreme, fiind un apropiat al asociaţiei Grup Civic, având o sensibilitate aparte pentru copiii aflați în suferință și încerca să îi ajute în permanență. „Îngerii traiesc printre noi înainte de a se înălța la Ceruri. Zbor lin, Alex ! Un suflet prea plin de bunătate, iubire, prea repede luat de lângă cei dragi! Dumnezeu să îți dea odihnă și lumină veșnică! Sincere condoleanțe familiei profund îndurerate!”, este mesajul plin de durere al unui cunoscut de-al său.

Părinţii tânărului au primit vestea cumplită în străinătate, ambii fiind stabiliți în Italia, unde sunt la muncă.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...