spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăPrima PaginăGaraj făcut invizibil de hoţi (video)

Garaj făcut invizibil de hoţi (video)

Sesizările care ajung în atenţia Poliţiei scot uneori la iveală situaţii absurde. Astfel, un botoşănean a ajuns să reclame faptul că i-a fost furat un garaj, pe care îl amplasase, în mod ilegal, pe terenul Primăriei Botoşani, în zona Pacea. Construcţia, din panouri metalice, era în acelaşi loc de zeci de ani, iar Petru Huţanu susţine că a încercat de mai multe ori să achiziţioneze respectiva bucată de teren, însă reprezentanţii municipalităţii au refuzat, pe motiv că zona respectivă este una inundabilă, de multe ori apa strânsă pe strada Pacea de la ploile abundente acumulându-se acolo. Cu toate acestea, botoşăneanul susţine că nu a fost niciodată somat de către Primărie să îşi ia garajul din acel loc. „A stat acolo aproape 20 de ani, din 2000, fără a fi vreo problemă”, a declarat Petru Huţanu.

Lucrurile au luat o întorsătură bizară în primăvara acestui an când, într-o zi, bărbatul a constatat cu stupoare că garajul a dispărut din locaţia în care o ştia. „Când am venit, nu mi-a venit să cred. Mai era doar pietrişul pe care era aşezat garajul, dar nici urmă de acesta”, a declarat bărbatul. Iniţial acesta a crezut că totul ar putea fi o farsă, însă a realizat, mai apoi, că garajul îi fusese furat. „Am început să întreb în stânga şi în dreapta. Am aflat de la paznicii societăţii de aici că a venit un camion mare, o macara, şi pur şi simplu l-au luat şi au plecat. Am reuşit să aflu doar numărul macaralei şi apoi am mers la Poliţie şi am făcut plângere”, declară acesta.

Ulterior, bărbatul ar fi aflat şi unde îi este garajul, vopsit în altă culoare ce-i drept, şi fără a mai avea lucrurile sale în interior. Un localnic din Vorona l-ar fi cumpărat, însă proprietarul de drept nu ştie cine i l-ar fi putut vinde. A încercat să ia legătura cu acea persoană, însă a aflat din vecini că este plecată în străinătate, de altfel garajul metalic fiind singura structură de pe terenul acestuia.

Anchetă deschisă de poliţişti

 

Deşi a oferit mai multe date poliţiştilor, bărbatul spune că încă nu a primit un răspuns cu privire la reclamaţia sa, care datează de patru luni. „Acum nici nu ştiu ce să cred. Mi-e să nu mă tot amâne Poliţia până se prescrie cazul. Nu pot să înţeleg cine l-a vândut, în baza a ce acte, cum au venit cei cu macaraua să îl ridice aşa, pe nişte vorbe ale cuiva?”, se întreabă proprietarul garajului. Acesta are şi actele care atestă achiziţionarea structurii în 1997.

Poliţiştii au declanşat o anchetă pentru a afla cu exactitate care sunt circumstanţele în care un garaj a dispărut cu totul. „În cauză se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt”, a precizat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

Depozit de anvelope golit de hoţi

 

Furtul cu macaraua nu este însă unicul caz care i-a uimit pe poliţişti. Astfel, aceştia au avut de anchetat, la finele anului trecut, un furt la fel de halucinant. Hoţii au furat dintr-un depozit de anvelope situat în apropierea benzinăriei Petrom din Calea Naţională circa 300 de cauciucuri. Respectiva hală are intrare pe la strada principală, dar şi o ieşire prin spate, pe unde probabil că au pătruns infractorii.

Acţiunea a fost atât de complexă, încât hoţii au avut nevoie fie de un autotren, fie de mai multe dubiţe, dat fiind că marfa nu avea cum să încapă într-o singură camionetă.

În ciuda dificultăţilor logistice, absolut nimeni nu a sesizat că se întâmplă ceva în neregulă.

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
11.6 °
79 %
1.1kmh
0 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...