Ingrediente: 1 căpăţână conopidă, 30 gr pesmet, sare de mare, ulei de măsline, 2 linguriţe seminţe de chimion, 2 linguriţe seminţe de coriandru, 1 lingură boia, 1 lămâie
Mod de preparare: Se aprinde cuptorul şi se preîncălzeşte la 200°C. Conopida se curăţă de frunze, se desprind bucheţelele, se clătesc într-o strecurătoare, după care se opăresc. Într-o râşniţă, se mărunţesc seminţele de chimion şi de coriandru. Într-o tigaie anti-aderentă fără ulei, se prăjesc condimentele uşor. Conopida scursă se stropeşte cu ulei. Se presară cu condimentele prăjite, boia şi sare. Se adaugă coajă de lămâie şi sucul. Cu grijă, se amestecă toate ingredientele în aşa fel încât conopida să fie amestecată bine cu condimentele. Se încălzeşte o tigaie anti-aderentă, se adaugă conopida, iar deasupra se presară pesmetul. Se prăjeşte pentru încă un minut după care se pune conopida într-un vas de copt şi se bagă la cuptorul deja încălzit pentru încă 15 minute pentru a se rumeni.