luni, august 18, 2025
AcasăRețeta ZileiSufleu de conopidă

Sufleu de conopidă

Ingrediente: 2 conopide, 3 ouă, 400 g smântână, 200 g şuncă presată de pui, 300 g brânză telemea, 10 g unt

 

Mod de preparare: Conopida se desface în bucheţele mici şi se spală. Se pune la fiert într-un vas cu un praf de sare. După fierbere, se lasă la răcit. Conopida fiartă se aşează ordonat într-o tavă pe care în prealabil o dăm cu unt. Într-un vas se bat cele 3 ouă şi după se amestecă cu smântână. Se rade brânza, se taie şunca presată de pui în feliuţe mici sau cubuleţe. Acestea se presară ordonat deasupra conopidei din tavă, după care smântâna se toarnă pe deasupra. Apoi se mai pune puţină brânza rasă pentru a se rumeni frumos la final. Când cuptorul este încins, punem sufleul de conopidă la foc potrivit şi îl lăsăm pentru aproximativ 30 de minute.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
ploaie ușoară
17.7 ° C
17.7 °
16.6 °
90 %
1.5kmh
90 %
lun
24 °
mar
26 °
mie
31 °
J
36 °
vin
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În curtea Serviciului Judeţean de Ambulanţă se filmează tot ce mişcă.

EDITORIAL

După ce premierul Ilie Bolojan a spus într-un interviu recent pentru Bloomberg că țara este la un pas de incapacitate de plată, inconturnabilul Adrian...

EPIGRAMA ZILEI

Stând întinși pe țărm, la soare, El îi spuse verde-n față: Mă mir cum sufletu-ți mare Stă captiv, după o ață...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...