miercuri, mai 8, 2024
AcasăSportRemiză cu vicecampioana Ucrainei

Remiză cu vicecampioana Ucrainei

După ce a cedat cu 3-1, în faţa campioanei Albaniei, FK Kukësi, în primul meci amical din stagiul de pregătire din Austria, FC Botoşani a remizat sâmbătă, scor 1-1 (1-1) cu Dinamo Kiev, una dintre cele mai titrate echipe din estul Europei.

Botoşănenii au început mai bine jocul şi au deschis scorul în minutul 18 prin Mihai Roman, care a transformat un penalty obţinut uşor de Olimpiu Moruţan. Ucrainenii au revenit în joc şi au reuşit să egaleze până la pauză prin Bogdan Mykhaylychenko. În minutul 35, tânărul fundaş ucrainean a speculat o eroare în lanţ a apărării botoşănene şi a trimis din apropiere în poarta apărată de Eduard Pap. Până la pauză ucrainenii au mai trimis mingea în bară şi au mai ratat şi alte mari ocazii de a marca. În a doua repriză, vicecampioana Ucrainei a avut mai mult posesia şi şi-a trecut în cont câteva ocazii importante rezolvate însă de goalkeeperii FC Botoşani.

În acest test, Costel Enache, antrenorul principalal echipei a mizat pe formula Pap – Patache, Fl. Plămadă, Tincu, Muşat – M. Bordeianu, Cucu – M. Roman, Moruţan, Golofca – Popa. În repriza secundă în formaţia locală au mai intrat Miron, Burcă, Juncănaru, Serediuc, Buş şi Ciaccheri.

Prezent în cantonamentul din Austria, Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani, s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei pregătite de Costel Enache contra celor de la Dinamo Kiev. Şfaiţer l-a remarcat pe argentinianul Esteban Chiaccheri care a avut o evoluţie bună. „A fost un joc bun. S-a simţit şi oboseala, deoarece băieţii au făcut antrenament în dimineaţa jocului. S-au mişcat bine în prima repriză. În a doua repriză, au dominat cei de la Dinamo Kiev, dar a fost un test util. Argentinianul Ciaccheri este un jucător bătăios, atacă bine colţul scurt. Se vede că are calităţi. Aşteptăm să confirme în campionat”, a declarat Cornel Şfaiţer.

De remarcat că în urmă cu un an FC Botoşani şi Dinamo Kiev au terminat în pregătiri tot la egalitate, 1-1, iar în urmă cu trei ani s-au impus ucrainenii cu 3-0.

Pentru FC Botoşani vor urma încă două meciuri de pregătire în Austria. Mâine, gruparea locală va întâlni pe Wolfsberger AC din Austria, iar miercuri pe Würzburger Kickers, din Liga a II-a germană.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15.6 ° C
17.2 °
15.5 °
56 %
2.3kmh
100 %
mie
15 °
joi
16 °
vin
19 °
sâm
17 °
Dum
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

S-a înghesuit lumea la stadion la ultimul meci. Să sperăm că o să mai avem la ce ne înghesui.

EDITORIAL

…îl semnează recent unul dintre botoșănenii ce n-au încetat să caute, să cerceteze, să găsească, să îmbogățească amintirea mereu neodihnită a Luceafărului. Acesta se...

EPIGRAMA ZILEI

Norodul fiind absent, Tagma hulită de tine Are conturile pline Și-o găsești în ... Parlament!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...