Sănătatea a promovat după un meci de infarct

Sănătatea Darabani a reuşit o performanţă istorică pentru cel mai nordic oraş din România. Echipa antrenată de Radu Caşuba a obţinut sâmbătă după-amiază, la Oneşti, promovarea în eşalonul trei al fotbalului românesc, după ce a învins-o în deplasare, cu 4-3, pe campioana judeţului Bacău, Viitorul Curiţa, formaţie în faţa căreia câştigaseră în meciul tur.

După victoria cu 1-0 de la Darabani, elevii lui Radu Caşuba porneau cu prima şansă în returul de la Oneşti. Un autocar şi două microbuze cu suporteri au plecat din Darabani pentru a-şi susţine echipa, lider de galerie fiind consilierul local Dan Tîrniceriu. Începutul partidei a fost unul de vis pentru dărăbăneni. În minutul 15, elevii lui Radu Caşuba conduceau cu 3-0 şi se pregăteau să sărbătorească victoria. Atacantul Răzvan Cărăbuş a fost eroul dărăbănenilor, acesta marcând în minutele 6, 8 şi 15, iar gazdele aveau nevoie de cinci goluri pentru a promova.

În timp ce dărăbănenii se gândeau la Liga a III-a, băcăuanii au ieşit la joc şi au redus din diferenţă prin Socaciu (32). Aceştia au continuat să asalteze poarta lui Alin Andruş, însă nu au mai reuşit să înscrie, rezultatul de la pauză fiind în continuare favorabil formaţiei din judeţul Botoşani, care a intrat la cabine cu scorul de 3-1.

Repriza secundă a început aşa cum s-a încheiat, respectiv cu băcăuanii în atac. Aceştia au înscris repede prin Ştefan Irimia şi au început să spere că vor egala şi chiar vor întoarce rezultatul. În minutul 72, aceştia au înscris din nou prin Bogdan Coman, ducând rezultatul la 3-3. Astfel cu 18 minute înainte de final, dărăbănenii vedeau cum li se scurge printre degete calificarea, iar băcăuanii se pregăteau să înceapă sărbătoarea. Cu zece minute înainte de final, Corman este eliminat, iar misiunea gazdelor, care trebuia să înscrie încă două goluri pentru a ajunge în Liga a III-a, părea una imposibilă. În minutul 82, Adrian Ghiorghiciuc a marcat golul patru pentru dărăbăneni, aducând astfel victoria şi calificarea în eşalonul superior. Partida s-a încheia cu scorul de 3-4, iar Sănătatea Darabani a reuşit o promovare istorică în Liga a III-a.

Deja ai votat!