spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăSportJocurile Olimpice: Un judoka algerian a fost suspendat și trimis acasă pentru...

Jocurile Olimpice: Un judoka algerian a fost suspendat și trimis acasă pentru că a refuzat să lupte cu un israelian

Federația Internațională de Judo (IJF) a suspendat sâmbătă un judoka algerian și pe antrenorul său pentru retragerea de la Jocurile Olimpice de la Tokyo înainte de începerea meciului său, după ce tragerea la sorți i-a desemnat un adversar din Israel, relatează G4Media.

Retragerea lui Fethi Nourine a este “în totală opoziție cu filosofia Federației Internaționale de Judo”, se spune într-un comunicat. „IJF are o politică strictă de nediscriminare, promovând solidaritatea ca principiu cheie, întărit de valorile din judo„.

IJF a lansat o anchetă asupra cazului, care a dus la suspendarea temporară a lui Nourine și antrenorului său Amar Benikhlef.

Comitetul olimpic algerian a retras acreditarea atât pentru sportiv, cât și pentru antrenor și i-a trimis acasă, aplicând sancțiuni în consecință, a spus IJF, fără alte detalii cu privire la tipul de sancțiuni.

Vineri, Nourine declarase presei algeriene că sprijinul său politic pentru cauza palestiniană i-a făcut imposibilă lupta împotriva israelianului Tohar Butbul.

Nu este prima dată când Nourine se retrage din competiție pentru a evita confruntarea cu un adversar israelian, el a ieșit din cursă la campionatele mondiale de la Tokyo din 2019 din același motiv.

În aprilie, Federația Internațională de Judo a emis o interdicție de patru ani împotriva Federației Iraniene de Judo cu privire la cererile Teheranului ca sportivii săi să refuze să înfrunte adversarii israelieni.

Interdicția a fost retroactivă cu data septembrie 2019, când judoka Saeid Mollaei a părăsit echipa iraniană în timpul Campionatului Mondial de la Tokyo, dezvăluind că i s-a ordonat să piardă meciuri și să se retragă din competiții pentru a evita confruntarea cu israelienii.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.9 ° C
14.6 °
10 °
78 %
2.2kmh
86 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °
vin
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...