spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTRecensământul Agricol a ajuns la final

Recensământul Agricol a ajuns la final

Prima etapă a recensământului agricol, cea de culegere a datelor și de intervievare, care s-a desfășurat în perioada 10 mai-31 iulie, a ajuns la final. Aproximativ 600 de recenzori și-au desfășurat activitatea în acest interval pe toată raza județului Botoșani. „Recenzorii și recenzorii șefi au predat tableta și urmează ca Direcția Agricolă să facă plata, aceștia urmând a fi plătiți cu 30 de lei brut pe chestionar”, a declarat Valentin Popa, directorul Direcției de Statistică, Botoșani.

„În mediul rural, lumea este mai deschisă”

În general, persoanele din mediul rural au fost mai deschise la interacțiunea cu recenzorii decât cele din mediul urban, principala problemă fiind transmiterea codului numeric personal.

Nu au existat probleme majore. A fost mai dificil în orașe și municipii. Nu au avut o colaborare deschisă cu recenzorii din cauză că nu doreau să-și dea CNP-ul. În mediul rural, lumea este mai deschisă, mai binevoitoare, iar colaborarea a fost mai ușoară. Atât la Recensământul agricol, cât și la Recensământul Populației și al Locuințelor, CNP-ul este necesar pentru a nu exista înregistrări duble”, a adăugat directorul DJS.

Ce aflăm după publicarea rezultatelor finale 

După publicarea datelor colectate în cadrul recensământului, potrivit directorului DJS, vom afla, în primul rând, cât de fărămițate sunt exploatațiile agricole din țara noastră, comparativ cu alte zone. „De asemenea, vom afla câte persoane lucrează în agricultură, veniturile din agricultură, despre cum folosim agricultura ecologică, ce suprafețe de culturi sunt și ce se cultivă, cât de avansate sunt procesele de cultivare a terenurilor”, a explicat Valentin Popa.

Cât despre suprafața recenzată, datele sunt confidențiale până în momentul în care INS-ul (n.r, Institutul Național de Statistică) le va publica.

A doua etapă presupune analizarea datelor 

În cea de-a doua etapă, reprezentanții Direcției Județene de Statistică, vor procesa, valida și analiza datele colectate. „În prezent date colectate sunt ca un amalgam, urmând a fi procesate, validate și analizate”, a explicat Valentin Popa.

Datele preliminarii urmează a fi diseminate în luna martie, 2022, urmând ca rezultatele finale să fie anunţate în anul 2023.

Perioada de referinţă a recensământului este anul agricol 2020, cuprins între 1 octombrie 2019 şi 30 septembrie 2020, pentru variabilele privind terenurile şi persoanele care au lucrat în agricultură şi anul calendaristic 2020 pentru gestionarea dejecţiilor animaliere, iar ultimii trei ani constituie perioada de referinţă pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Momentul de referinţă al recensământului este ziua de 31 decembrie 2020, pentru efectivele de animale şi adăposturile pentru animale.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8.7 ° C
12.7 °
7.8 °
70 %
2.4kmh
23 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
24 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...