spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăSportAna Bogdan a câştigat duelul românesc de la Bucureşti

Ana Bogdan a câştigat duelul românesc de la Bucureşti

Tânăra jucătoare s-a impus în faţa Soranei Cîrstea şi va avea o misiune mai facilă în optimi.

 

Ana Bogdan (108 WTA) a câştigat, ieri, duelul româncelor din primul tur al turneului BRD Bucharest Open, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, învingând-o pe favorită şase, Sorana Cîrstea (53 WTA), cu 6-4, 6-2.

Ana Bogdan a început foarte bine partida şi s-a distanţat repede la 5-0 în primul set, Sorana Cîrstea reuşind să câştige primul ghem abia după 30 de minute de joc. Aceasta din urmă a încercat o revenire ce părea imposibilă, însă a pierdut în cele din urmă primul set cu 4-6.

Setul al doilea a fost puţin mai echilibrat în debutul său, dar Ana Bogdan a reuşit să se desprindă la 3-2 şi să se impună în final cu 6-2. Meciul a durat o oră şi 35 de minute, Ana Bogdan având un procentaj mai bun la primul serviciu, 61%, faţă de 58% al adversarei sale. În schimb, Sorana Cîrstea a făcut şapte duble greşeli, faţă de doar patru ale Anei Bogdan.

Cele două jucătoare române se mai întâlniseră până luni doar o singură dată, anul trecut în primul tur la US Open, când Ana Bogdan s-a impus cu scorul de 0-6, 7-5, 6-2.

La final, Sorana Cîrstea a declarat că a avut „o zi proastă”. „Am început cam moale, am intrat târziu în meci şi nu am reuşit să-mi revin. Am jucat defensiv, puţin cam încordat, iar ea a jucat foarte bine. O zi proastă a mea, una bună a ei, asta a fost diferenţa. Mă aşteptam la o revenire, chiar şi la mingea de meci mă aşteptam, dar am fost puţin cam lentă, puţin blocată pe picioare. Nu am reuşit să intru în meci aşa cum mi-am dorit în niciun moment. E mai greu să joci la Bucureşti împotriva unei românce, dar asta e, nu e nicio problemă. Vreau să o felicit, Ana a făcut un meci… Sper că va câştiga o româncă turneul, mai sunt destule în competiţie. Ar fi foarte frumos să câştige o româncă”, a spus Cîrstea.

Ea a adăugat că i-a fost dificil să revină pe zgură după ce a jucat pe iarbă. „Mie mi-e puţin greu să revin pe zgură după iarbă. Pe iarbă schimb mereu planul de joc, schimb mişcările şi apoi îmi e greu să vin iar pe zgură, pe alunecări, pe deschis terenul. Sincer, nu cred că am jucat vreodată bine după Wimbledon când m-am întors pe zgură”, a menţionat favorita şase.

În urma victoriei de ieri, Ana Bogdan şi-a asigurat 3.310 dolari şi 30 de puncte WTA. În optimile de finală ale competiţiei, ea o va întâlni, în premieră, pe Çağla Büyükakçay din Turcia (165 WTA).

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
18.6 ° C
18.6 °
18.6 °
77 %
2.8kmh
58 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...