Albín, apt pentru meciul cu FC Botoşani

0

Juan Ángel Albín Leites (30 de ani), cel mai important jucător adus de Dinamo în această vară a debutat în tricoul formaţiei pregătite de Cosmin Contra, având şanse mari de a-şi face debutul într-un meci oficial în jocul de duminică contra FC Botoşani.

Fotbalistul sud-american a evoluat timp de 85 de minute în amicalul pe care „câinii roşii” l-au disputat în compania celor de la Metaloglobus, joc disputat ieri în Capitală, acesta fiind practic ultimul antrenament al câinilor înaintea jocului cu FC Botoşani. Dinamo s-a impus cu 2-1, amicalul disputându-se cu porţile închise, la Săftica. Golurile „roş-albilor” au fost marcate de Costache şi Ion Gheorghe în acest meci, cei doi având însă şanse mici de a fi titulari contra FC Botoşani.

Trimis pe teren încă din primul minut în duelul cu formaţia din Liga a II-a, Juan Albín a evoluat timp de 85 de minute şi a avut o prestaţie apreciată de antrenorul „roş-albilor”.

Imediat după duelul cu Juventus Bucureşti, Contra anunţase că uruguayanul are încă probleme de adaptare la fusul orar din România. „Albín a venit, el are şi o problemă de fus orar. Trebuie să se adapteze şi la căldura din România, pentru că nu se odihneşte de două nopţi. Acum încercăm să-l ajutăm ca să se odihnească şi să fie cât mai repede la 100% din capacitatea sa. Face pregătire, a bifat deja două antrenamente, sperăm, împreună cu staff-ul să-l punem pe picioare foarte, foarte repede”, declara atunci Contra.

În jocul cu  Metaloglobus, Contra a mizat din primul minut pe formula: Brănescu – Dudea, Katsikas, Grigore, Oliva – Paul Anton, Nascimento – Ion Gheorghe, Albín, Bumba – Bawab. Pe parcursul meciului în echipa „câinilor roşii” au mai intrat: Costache, Ionuţ Şerban şi Liviu Gheorghe, cel din urmă în locul lui Paul Anton. Jucătorul revenit de la Getafe a acuzat unele probleme musculare şi a fost înlocuit după doar 25 de minute, Contra dorindu-şi astfel a-l proteja pe mijlocaş pentru meciul cu FC Botoşani.

Fotbaliştii care au evoluat în prima etapă, cu Juventus Bucureşti, s-au antrenat separat alături de preparatorul fizic Javi Reyes, majoritatea urmând a fi din primul minut pe teren contra grupării pregătite de Costel Enache.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...