Dinamo revine în Europa cu un duel şoc

0

Dinamo şi Athletic Bilbao se vor duela în această seară, de la ora 20:30, în turul III al preliminariilor Ligii Europa. Meciul va fi transmis de TVR1.

Cosmin Contra, antrenorul lui Dinamo, a acordat un interviu pentru „Mundo Deportivo” şi a vorbit despre duelul cu bascii. Acesta a declarat că spaniolii au prima şansă, a prezentat atuurile lui Bilbao şi a caracterizat-o pe Dinamo. „Bilbao are un joc intens. Este o echipă ordonată, care poate marca atunci când nu te aştepţi. Nu lasă rivalul să aibă spaţiu. Acesta este stilul lui Athletic. Nu e nimic nou. Bilbao era echipa pe care nu o doream în acest tur preliminar. Este marea favorită, cea mai puternică echipă împotriva căreia puteam juca. Vom încerca să punem probleme. Să sperăm că Bilbao va prinde o zi slabă şi noi una bună. Mă bucur că Dinamo nu este cunoscută. Să sperăm că cei de la Bilbao ne văd ca o echipă accesibilă, de care e uşor să treacă. Vom încerca să facem o surpriză frumoasă”, a declarat Cosmin Contra.

Tehnicianul român a afirmat că atuul elevilor săi în această dublă poate fi tinereţea. „Echipa mea este tânără. Dinamo are un joc intens, iar dacă adversarul ne permite, jucăm foarte bine. Am încercat în această vară să aducem jucători cu experienţă în cupele europene, care ne pot ajuta să realizăm ceva frumos. Athletic este o echipă bună, cu jucători care fac diferenţa, precum Munian, Aduriz şi Raul Garcia. Sunt jucători care pot crea mult pericol. Mi-ar plăcea să câştigăm cu 1-0. Vom vedea dacă se poate întâmpla. Acest rezultat mi-ar da speranţe pentru retur, chiar dacă e greu să ţii de un asemenea rezultat pe San Mames. Dar cu 1-0 vom avea speranţe”, a adăugat Contra în „Mundo Deportivo”.

Jurnaliştii spanioli nu s-au lăsat păcăliţi şi au comentat că tehnicianul român foloseşte aceeaşi tactică pe care Alaves a avut-o în 2001. „Acel Alaves, cu o abordare modestă, a surprins pe toată lumea, trecând de echipe mult mai bine cotate, precum Rosenborg, Kaiserlautern şi Inter. Nimeni nu se aştepta la asta, dar s-a întâmplat. Acum, Contra rememorează acele timpuri de glorie şi îmbracă «blana mielului» înainte de meciul din Liga Europa, cu Bilbao, echipă pe care de bună voie o numeşte favorită. Prestaţia bună oferită de Athletic Bilbao în meciul cu Club Brugge (n.r. – 2-0), oferă o doză de linişte. Dar nu să nu uităm că Dinamo tocmai a jucat a doua etapă şi este mult mai rodată. În plus, «leii» au mai jucat pe Arena Naţională ca favoriţi, în 2012 contra lui Atletico Madrid, şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat (n.r. – Athletic Bilbao – Atletico Madrid 0-3 în finala Ligii Europa)”, au spus cei de la Mundo Deportivo”.

Cu 16 ani în urmă, Alaves, cu Contra printre titulari, a ajuns până în finala Cupei UEFA, acolo unde a fost învinsă după un halucinant 4-5 de Liverpool.

Deja ai votat!