luni, mai 20, 2024
AcasăLocalPovestea uluitoare a supraviețuirii lui Aryan, o noapte întreagă în pădure: "M-am ascuns. Mi-a fost frig" (VIDEO)

Povestea uluitoare a supraviețuirii lui Aryan, o noapte întreagă în pădure: „M-am ascuns. Mi-a fost frig” (VIDEO)

La nici trei ani, Aryan este un mic supravieţuitor. Pe patul de spital, copilul de doi ani a încercat să povestească prin ce a trecut o noapte în pădure.

Singur, desculţ şi în prag de hipotermie, băieţelul s-a adăpostit sub un copac. Aşa a scăpat cu viaţă dintr-o aventură uluitoare. „Am văzut lupul. M-am ascuns. Mi-a fost frig, a venit ploaia”, a spus micuţul Aryan după ce a ajuns în grija medicilor.

O armată de oameni pe urmele lui Ayan

aryanO armată de oameni a fost pe urmele băieţelului timp de 24 de ore. Într-un final, trei poliţişti l-au auzit de departe şi l-au adus pe braţe părinţilor. Laurenţiu, Emanuel şi Ionuţ sunt cei trei salvatori. „Probabil că a fost cea mai importantă misiune din viaţa mea. Nu vă pot exprima în cuvinte. Sunt emoţionat. Am doi copii, fapt care m-a făcut să nu stau acasă, să ies la căutări”, a spus Ionuţ Chiraş, unul dintre cei trei poliţişti care l-au găsit pe micuţ. Oamenii legii spun că în momentul în care a trecut pe lângă mănăstirile din zonă s-au rugat să dea Dumnezeu să-l găsească şi aşa s-a întâmplat.

Aryan a petrecut o noapte în pădure, la minus cinci grade Celsius. A înfruntat lapoviţa şi ploile şi a ajuns la spital cu hipotermie. Băiatul a mers pe jos, prin stufăriş, în primejdia animalelor, ore bune. Ultima dată, Aryan fusese văzut pe camerele de supraveghere în zona cantonului silvic. Plângea şi o striga pe mama lui. La mai bine de patru kilometri din acest punct, în apropierea Mănăstirii Sihăstria Voronei, copilul s-a oprit. S-a ghemuit, istovit, la rădăcina unui copac. „Sunt cam trei ore de mers pe jos pentru un adult. Pentru un copil probabil vreo 4-5 ore. Norocul lui probabil că a stat sub un copac, dacă stătea în câmp deschis, poate era altfel”, a spus Laurenţiu Şerban, un alt poliţişti implicat în acţiunea spectaculoasă de salvare.

Aryan a fost un miracol

Cu toţi cei implicaţi în evenimentul care a ţinut o comunitate întreagă cu sufletul la gură spun că totul a fost un miracol. “A fost un miracol. Cu ajutorul lui Dumnezeu a fost bine. Dacă nu ar fi fost salvat de persoanele respective n-ar fi rezistat. În pădure sunt animale sălbatice, și vremea nefavorabilă. Copilul a fost adus în parcarea mănăstirii. I-am dat un ceai, o banană, ca unui copil micuț, să se încălzească. Ne-am bucurat sa fim de ajutor, mai ales pentru un copilaș. Putem spune că este o minune a maicii Domnului.” a spus una dintre maicile schitului din Vorona.

Când au aflat că fiul e teafăr, părinţii lui Aryan nu s-au mai putut stăpâni. Tatăl pakistanez a îngenunchiat de fericire. „Nu pot să descriu în cuvinte acest moment. Mulțumesc din inimă tuturor familiilor de România și tuturor celor care s-au implicat, în special celor din Tudora, Dumnezeu să vă binecuvânteze. Am fost trist, am plâns, dar în interiorul meu am avut sentimentul că Dumnezeu îmi va salva fiul. Dumnezeu mi-a dat acest copil, Dumnezeu mi-a dat copilul înapoi”, a spus tatăl lui Aryan, plin de emoţie.

„Cum un copil de doi ani a rezistat o noapte în pădure?!”

AryanAryan este în afara oricărui pericol. A stat noaptea trecută internat la Spitalul de Pediatrie Botoşani, iar miercuri se va întoarce înapoi acasă. „Duminică, în jurul orei 16.00, a fost adus de o mașină a ambulanței, copilul dispărut în urmă cu 24-25 de ore, în pădure la Tudora. Stare generală, având în vedere istoricului lui, surprinzător de bună: conștient, cooperant, echilibrat hemodinamic, temperatură cu discret de hipotermie. Asta însemnând temperatura 33 Grafe Celsius. În rest, fără nicio altă marcă traumatică pe corp, fără leziuni. Starea generală: perfectă. Ne-a povestit că noaptea a văzut lupul, că era mic și el s-a urcat pe o creangă și lupul a plecat de la el. L-am internat pentru o supraveghere de 24 de ore, când a plecat din serviciul de urgență temperatura era deja de 37 de grade, copilul se alimenta singur. Au fost recoltate analize care sunt în limite normale. Mi se pare ciudat: în afară de faptul că avea mâinile și picioarele extrem de reci, copilul foarte prezent, vorbăreț. Mă întreb, totuși, cum un copil de doi ani a rezistat o noapte în pădure?! Totul e bine când se termină cu bine”, a precizat medicul primar Cătălin Mihailiuc, din cadrul CPU Pediatrie.

Anul trecut au fost raportaţi peste 7.500 de copii dispăruţi. Şansele de găsire a unui minor pierdut scad dramatic după o zi, iar la 48 de ore şansa de a fi găsit în viaţă tinde spre zero

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
12.1 °
11.6 °
92 %
2.9kmh
96 %
lun
24 °
mar
23 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar te poți certa cu polițistul că mașina ta nu e parcată pe trecerea de pietoni.

EDITORIAL

În urmă cu vreo douăzeci de ani când la putere, în anul electoral, era punga cu ulei, zahăr sau făină, hâtra mătușa Maria din...

EPIGRAMA ZILEI

La Eforie, pe nisip, O tânără umbla în slip Și zău, intrat-am la idei, Văzând că ... nu-i al ei!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...