joi, mai 9, 2024
AcasăLocalPovestea uluitoare a supraviețuirii lui Aryan, o noapte întreagă în pădure: "M-am ascuns. Mi-a fost frig" (VIDEO)

Povestea uluitoare a supraviețuirii lui Aryan, o noapte întreagă în pădure: „M-am ascuns. Mi-a fost frig” (VIDEO)

La nici trei ani, Aryan este un mic supravieţuitor. Pe patul de spital, copilul de doi ani a încercat să povestească prin ce a trecut o noapte în pădure.

Singur, desculţ şi în prag de hipotermie, băieţelul s-a adăpostit sub un copac. Aşa a scăpat cu viaţă dintr-o aventură uluitoare. „Am văzut lupul. M-am ascuns. Mi-a fost frig, a venit ploaia”, a spus micuţul Aryan după ce a ajuns în grija medicilor.

O armată de oameni pe urmele lui Ayan

aryanO armată de oameni a fost pe urmele băieţelului timp de 24 de ore. Într-un final, trei poliţişti l-au auzit de departe şi l-au adus pe braţe părinţilor. Laurenţiu, Emanuel şi Ionuţ sunt cei trei salvatori. „Probabil că a fost cea mai importantă misiune din viaţa mea. Nu vă pot exprima în cuvinte. Sunt emoţionat. Am doi copii, fapt care m-a făcut să nu stau acasă, să ies la căutări”, a spus Ionuţ Chiraş, unul dintre cei trei poliţişti care l-au găsit pe micuţ. Oamenii legii spun că în momentul în care a trecut pe lângă mănăstirile din zonă s-au rugat să dea Dumnezeu să-l găsească şi aşa s-a întâmplat.

Aryan a petrecut o noapte în pădure, la minus cinci grade Celsius. A înfruntat lapoviţa şi ploile şi a ajuns la spital cu hipotermie. Băiatul a mers pe jos, prin stufăriş, în primejdia animalelor, ore bune. Ultima dată, Aryan fusese văzut pe camerele de supraveghere în zona cantonului silvic. Plângea şi o striga pe mama lui. La mai bine de patru kilometri din acest punct, în apropierea Mănăstirii Sihăstria Voronei, copilul s-a oprit. S-a ghemuit, istovit, la rădăcina unui copac. „Sunt cam trei ore de mers pe jos pentru un adult. Pentru un copil probabil vreo 4-5 ore. Norocul lui probabil că a stat sub un copac, dacă stătea în câmp deschis, poate era altfel”, a spus Laurenţiu Şerban, un alt poliţişti implicat în acţiunea spectaculoasă de salvare.

Aryan a fost un miracol

Cu toţi cei implicaţi în evenimentul care a ţinut o comunitate întreagă cu sufletul la gură spun că totul a fost un miracol. “A fost un miracol. Cu ajutorul lui Dumnezeu a fost bine. Dacă nu ar fi fost salvat de persoanele respective n-ar fi rezistat. În pădure sunt animale sălbatice, și vremea nefavorabilă. Copilul a fost adus în parcarea mănăstirii. I-am dat un ceai, o banană, ca unui copil micuț, să se încălzească. Ne-am bucurat sa fim de ajutor, mai ales pentru un copilaș. Putem spune că este o minune a maicii Domnului.” a spus una dintre maicile schitului din Vorona.

Când au aflat că fiul e teafăr, părinţii lui Aryan nu s-au mai putut stăpâni. Tatăl pakistanez a îngenunchiat de fericire. „Nu pot să descriu în cuvinte acest moment. Mulțumesc din inimă tuturor familiilor de România și tuturor celor care s-au implicat, în special celor din Tudora, Dumnezeu să vă binecuvânteze. Am fost trist, am plâns, dar în interiorul meu am avut sentimentul că Dumnezeu îmi va salva fiul. Dumnezeu mi-a dat acest copil, Dumnezeu mi-a dat copilul înapoi”, a spus tatăl lui Aryan, plin de emoţie.

„Cum un copil de doi ani a rezistat o noapte în pădure?!”

AryanAryan este în afara oricărui pericol. A stat noaptea trecută internat la Spitalul de Pediatrie Botoşani, iar miercuri se va întoarce înapoi acasă. „Duminică, în jurul orei 16.00, a fost adus de o mașină a ambulanței, copilul dispărut în urmă cu 24-25 de ore, în pădure la Tudora. Stare generală, având în vedere istoricului lui, surprinzător de bună: conștient, cooperant, echilibrat hemodinamic, temperatură cu discret de hipotermie. Asta însemnând temperatura 33 Grafe Celsius. În rest, fără nicio altă marcă traumatică pe corp, fără leziuni. Starea generală: perfectă. Ne-a povestit că noaptea a văzut lupul, că era mic și el s-a urcat pe o creangă și lupul a plecat de la el. L-am internat pentru o supraveghere de 24 de ore, când a plecat din serviciul de urgență temperatura era deja de 37 de grade, copilul se alimenta singur. Au fost recoltate analize care sunt în limite normale. Mi se pare ciudat: în afară de faptul că avea mâinile și picioarele extrem de reci, copilul foarte prezent, vorbăreț. Mă întreb, totuși, cum un copil de doi ani a rezistat o noapte în pădure?! Totul e bine când se termină cu bine”, a precizat medicul primar Cătălin Mihailiuc, din cadrul CPU Pediatrie.

Anul trecut au fost raportaţi peste 7.500 de copii dispăruţi. Şansele de găsire a unui minor pierdut scad dramatic după o zi, iar la 48 de ore şansa de a fi găsit în viaţă tinde spre zero

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.2 ° C
11.6 °
9.9 °
80 %
0.7kmh
100 %
joi
17 °
vin
20 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

S-a înghesuit lumea la stadion la ultimul meci. Să sperăm că o să mai avem la ce ne înghesui.

EDITORIAL

…îl semnează recent unul dintre botoșănenii ce n-au încetat să caute, să cerceteze, să găsească, să îmbogățească amintirea mereu neodihnită a Luceafărului. Acesta se...

EPIGRAMA ZILEI

Norodul fiind absent, Tagma hulită de tine Are conturile pline Și-o găsești în ... Parlament!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...