spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăPrima PaginăAccidente bizare în goana de sărbători

Accidente bizare în goana de sărbători

Goana după cadouri se lasă cu tot mai multe victime pe străzile din oraş. Ieri, în decurs de câteva ore, patru persoane au ajuns la spital şi două maşini au fost serios avariate în urma a trei accidente cauzate în principal de neatenţie şi de traficul infernal de pe străzi.

Cel mai grav accident a avut loc la Darabani, unde o femeie, în vârstă de 37 de ani, a fost la un pas de a avea parte de o moarte cumplită, după un accident stupid. Aceasta terminase o serie de cumpărături pe care dorea să le aducă acasă şi îşi parcase maşina în interiorul curţii, însă nu a asigurat-o. Astfel, nici bine nu a coborât din maşină, că autoturismul a pornit la vale, îndreptându-se chiar spre casă. Speriată, femeia a încercat să oprească maşina, ducându-se în partea din spate, însă nu a reuşit, dezechilibrându-se şi căzând. Braţul stâng i-a fost prins între bara din spate a maşinii şi prispa casei, femeia fiind la un pas de a fi strivită cu totul.

Ţipetele au fost auzite de cei din casă, care au reuşit să împingă maşina şi să o asigure şi au chemat imediat în ajutor cadrele medicale. Femeia a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul Municipal Dorohoi, iar ulterior s-a solicitat transferul la Spitalul Judeţean „Mavromati”.

 

Maşină înfiptă într-un stâlp

 

Aproape în acelaşi timp, pe strada Victoriei din municipiu, şoferul unui Opel a pierdut controlul volanului. Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 55 de ani, se îndrepta cu maşina dinspre Teatrul „Vasilache” spre Biserica Penticostală, şi într-o intersecţie maşina a început să derapeze şi a ajuns într-un stâlp de pe marginea drumului.

În urma impactului, un bărbat şi o femeie, pasageri în maşină, au suferit mai multe traumatisme craniene şi toracice, fiind preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la spital.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, însă rezultatul a fost zero.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

Femeie lovită pe trecerea de pietoni

 

Un alt accident de circulaţie, soldat cu o victimă, a avut loc aseară pe strada Octav Onicescu din municipiul Botoşani. Şoferul unui Volkswagen Golf, în vârstă de 39 de ani, circula pe strada Octav Onicescu dinspre Bulevard spre strada Primăverii, iar în dreptul Colegiului „Mihai Eminescu” a accidentat o femeie în vârstă de 60 de ani, ce traversa strada pe trecerea de pietoni. Aceasta a fost transportată la UPU.

Poliţiştii l-au verificat pe şofer cu aparatul etilotest şi a ieşit o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Portieră a unui taxi spulberată de un camion

 

Un alt accident mai puţin obişnuit a avut loc pe strada Sucevei din Botoşani, în faţa Botoşani Shopping City. Din cauza aglomeraţiei din centrul comercial şi a lipsei locurilor de parcare, şoferul unei Dacia Sandero, care circula în regim de taxi, a urcat cu două roţi pe spaţiul verde, iar, în momentul în care şoferul a încercat să deschidă uşa, aceasta a fost acroşată de un camion, fiind pur şi simplu dată peste cap.

O simplă privire pe aplicaţia de monitorizare a traficului în timp real, Waze, arăta ieri străzile principale din Botoşani înroşite în toate direcţiile, semn că traficul în acele zone era fie îngreunat, fie blocat de-a dreptul.

Poliţiştii spun că evenimentele rutiere în această perioadă se dublează, de cele mai multe ori fiind vorba de simple tamponări cauzate de conduita agresivă în trafic.

– Tudor CHIRIAC

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
8.2 °
81 %
0.4kmh
0 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Încă e bine, faza următoare e că dispar și camerele de luat vederi.

EDITORIAL

Nu e prima dată când pomenesc de Cănuță-om sucit, acel personaj aparent inventat de Caragiale, dar cât se poate de reprezentativ pentru spațiul mioritic....

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...