spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăNaționalŞef al jandarmilor audiat de procurorii militari

Şef al jandarmilor audiat de procurorii militari

Colonelul Cătălin Paraschiv, coordonatorul brigăzii speciale a Jandarmeriei, a fost audiat ieri la Parchetul Militar. Cunoscut în spaţiul public drept „Omul în alb”, acesta a declarat că Brigada specială a Jandarmeriei a acţionat conform legii, în timpul protestului de pe 10 august.

„Am fost în calitate de martor. Am declarat efectiv ce s-a întâmplat în acea seară. Îmi asum toate faptele jandarmilor mei… Atâta tot. Brigada Specială a acţionat conform legii”, a spus colonelul Cătălin Paraschiv.

Coordonatorul Brigăzii Speciale a jandarmilor a spus, de asemenea, că nu are informaţii despre o presupusă tentativă de lovitură de stat pe 10 august. Atunci când unul dintre reporteri a lăsat de înţeles că acesta ar fi avut o purtare abuzivă atunci când a coordonat jandarmii, în seara de 10 august, bărbatul a întrebat revoltat: „Eu am avut o purtare abuzivă?!”

„Omul în alb” a refuzat să răspundă altor întrebări ale jurnaliştilor prezenţi la faţa locului.

Colonelul Cătălin Paraschiv a venit la mitingul din 10 august în haine civile de culoare albă. El a fost în fruntea trupelor speciale atunci când s-a ordonat dispersarea mulţimii care protesta în Piaţa Victoriei. Acum trebuie să explice procurorilor cum a decurs intervenţia. Înainte de întâlnirea cu procurorii, Cătălin Paraschiv a spus că a procedat în limitele legii.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie pus sub acuzare, el a răspuns: „Nu mă aştept să fiu pus sub acuzare, dar o să vedem”.

Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei a mai fost audiat de procurorii militari în urmă cu trei săptămâni. Cătălin Paraschiv a fost atunci citat în calitate de martor, în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
8.8 °
68 %
1.6kmh
7 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
20 °
mie
13 °
joi
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...