spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăSportGrupă de coşmar pentru „tricolorii mici”

Grupă de coşmar pentru „tricolorii mici”

Selecţionata României a fost repartizată în Grupa C a Campionatului European de fotbal Under-21 din 2019, alături de Anglia, Franţa şi Croaţia, potrivit tragerii la sorţi efectuate ieri seara, la Bologna.

Tragerea la sorţi a fost efectuată de Andrea Pirlo, ambasadorul turneului din 2019.

Potrivit programului, România ar urma să debuteze pe 18 iunie, contra Croaţiei, pe 21 iunie va înfrunta Anglia, iar pe 24 iunie va avea loc meciul cu Franţa.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a fost reprezentată la evenimentul de la Bologna de preşedintele Răzvan Burleanu, tehnicianul Mirel Rădoi şi Vlad Munteanu, manager operaţional al loturilor de juniori.

Franţa U21 şi Anglia U21 sunt favoritele caselor de pariuri la câştigarea Euro 2019, având o cotă de 4. Sunt urmate de Spania, cotă 5, şi Italia, cotă 6. România are ultima şansă la trofeu, la egalitate cu Polonia şi Austria, la o cotă de 67.

Printre vedetele francezilor se numără Abdou Diallo (Dortmund), Dayot Upamecano (RB Leipzig), Moussa Niakhate (Mainz), Jeff Reine-Adelaide (Angers), Lucas Tousart (Lyon) sau Moussa Dembele (Lyon). Norocoasă la tragerea la sorţi a preliminariilor, Franţa a s-a încălzit pentru Euro cu un parcurs facil, câştigând fără înfrângere o grupă cu Slovenia, Muntenegru, Kazahstan, Bulgaria şi Luxemburg. Un singur pas greşit, remiza 1-1 de acasă cu Slovenia, dar în ultimul meci al preliminariilor, când totul era tranşat. Un detaliu interesant: Franţa a marcat 23 din cele 24 de goluri reuşite în preliminarii în a doua repriză

Nici englezii nu sunt mai prejos, având jucători care evoluează ca titulari în Premier League. Anglia a fost prima în Grupa a 4-a, cu 26 puncte (neînvinsă), fiind urmată de Olanda, Ucraina, Scoţia, Letonia şi Andorra.Cele două reprezentative s-au întâlnit într-un amical, în luna martie a acestui an. Britanicii s-au impus, scor 2-1.

Croaţia a câştigat prima grupă preliminară, cu 25 de puncte, la egalitate cu Grecia, devansând Cehia, Belarus, Republica Moldova şi San Marino.

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a declarat, aseară, că naţionala de tineret va avea o misiune aproape imposibilă. „E o grupă foarte grea, mi-aş fi dorit altceva, grupa cu Germania, Danemarca, Austria era varianta cea mai bună. Trebuie să jucăm, să avem curaj, să nu ne gândim că jucăm la seniori, ci la alte grupe de vârste. Poate ne ajută la echipa naţională mare ca aceşti copii să aibă tupeu. Nu ai nimic de pierdut la acest turneu, doar de câştigat. Eu sper să nu spunem că am câştigat experienţă, ci o poziţie superioară”, a declarat Stoichiţă.

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în cinci oraşe din Italia (Trieste, Udine, Cesena, Bologna, Reggio Emilia) şi în San Marino (Serravalle). Din cele trei grupe se vor califica în semifinale câştigătoarele şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

Naţionala de tineret a obţinut luna trecută prima calificare după mai bine de 20 de ani la un turneu final al Campionatului European Under 21. România a mai participat o dată la CE Under 21, în 1998, când a organizat turneul final şi a ocupat locul 8, ultimul.

 

Componenţa grupelor este următoarea:

Grupa A: Italia, Spania, Polonia, Belgia

Grupa B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria

Grupa C: Anglia, Franţa, România, Croaţia

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.3 ° C
17.6 °
13.9 °
55 %
2.7kmh
2 %
mar
14 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Încă e bine, faza următoare e că dispar și camerele de luat vederi.

EDITORIAL

Nu e prima dată când pomenesc de Cănuță-om sucit, acel personaj aparent inventat de Caragiale, dar cât se poate de reprezentativ pentru spațiul mioritic....

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...