spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăAdvertorialAvantajele și dezavantajele împrumuturilor rapide

Avantajele și dezavantajele împrumuturilor rapide

Împrumuturile rapide sunt instrumente financiare prin intermediul cărora oricine are nevoie de o sumă de bani îi poate obține, cu foarte puțin efort, în mai puțin de 24 de ore. Chiar dacă acestea sunt disponibile pe piața financiară din România de mai mulți ani, puțini oameni știu de existența lor și au curajul să apeleze la o astfel de forma de finanțare rapidă. Creditele rapide există pe piețele financiare din alte țări de zeci de ani și și-au dovedit utilitatea ajutând milioane de oameni de-a lungul timpului. Acestea au multe avantaje, dar și câteva dezavantaje de care trebuie să țineți cont în caz că decideți să accesați un astfel de împrumut:

  • Aplicare online – poate cel mai mare avantaj al unui credit rapid este ușurința cu care se poate accesa doar printr-o aplicație online pe site-ul firmei care îl oferă.
  • Acte puține – cele mai multe firme care oferă împrumuturi rapide nu cer decât o dovadă a identității și a unei surse de venit pentru a vă oferi banii solicitați.
  • Rapiditatea virării banilor – aceștia ajung în posesia dumneavoastră în maxim 24 de ore de la solicitare.
  • Fără costuri ascunse – creditele rapide se obțin în urma semnării unui contract care specifică foarte clar dobânda și valoarea ratelor pe care dumneavoastră le veți plăti.

Dezavantaje:

  • Perioada scurtă de creditare – spre deosebire de bâncile tradiționale, IFN-urile (Instituțiile Financiare Nebancare) oferă credite pe perioade de minim o lună și maxim 1-5 ani.
  • Dobânzi mari – având în vedere perioada scurtă de finanțare și riscul crescut pe care aceste instituții și-l asupa prin acordarea acestor credite cu mare ușurință, dobânzile vor fi puțin mai ridicate decât cele oferite de instituțiile bancare.
  • Pot fi accesate doar sume mici de bani – din nefericire, suma pe care o puteți primi printr-un credit rapid este mult mai mică decât în cazul creditelor bancare. Astfel, un credit rapid nu vă va oferi suma necesară achizițiilor majore de tipul autoturismelor sau locuințelor.
  • Sancțiuni pentru plățile ratate sau întârziate – chiar dacă nu sunt instituții bancare, și IFN-urile își sancționează clienții atunci când întârzie sau sar plata ratelor lunare. Aceste sancțiuni pot merge până la raportarea dumneavoastră la Biroul de Credite, acțiune care poate atrage repercursiuni severe precum executarea silită a bunurilor.

Aceste credite nebancare pot fi utilizate pentru a rezolva probleme urgente care apar în viața fiecăruia, și nu pentru a refinanța credite mari sau pentru achiziții pe termen lung. Dacă vă aflați într-un impas financiar în viața dumneavoastră puteți apela la orice oră la aceste instituții financiare, cum ar fi site-ul https://www.17bankow.com/, pentru a vă rezolva problema cu ușurință și fără prea mult stres.

Cel mai important aspect de luat în calcul înainte de a accesa un astfel de instrument financiar este să vă asigurați că acesta este varianta potrivită nevoilor dumneavoastră în acest moment. Calculați cu atenție suma de bani de care aveți nevoie și asigurați-vă că veți putea plăti la timp ratele cu care ați fost de acord la semnarea contractului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.5 ° C
9.6 °
9.3 °
85 %
3.4kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...