vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAdvertorialCare sunt cele mai potrivite materiale pentru lenjeriile de pat copii

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru lenjeriile de pat copii

Atunci când devenim părinți, ceva din noi se schimbă și înțelegem că nu mai suntem personajele principale din poveste, ci micile minuni ale căror mâini ne stau în jurul gâtului. Este și normal să ne dorim ce este mai bun pentru copiii noștri, și de aceea încercăm tot ce ne stă în puteri să le oferim cât mai multe.

După cum se știe, în dezvoltarea armonioasă a celui mic, somnul si odihna au un rol foarte important.

De aceea este nevoie ca patul acestuia să fie unul de bună calitate, cu o saltea potrivită, dar nu trebuie să uităm niciun un moment nici de lenjeria de pat.

Din fericire, avem la dispoziție multe modele de lenjerii de pat copii, dar uneori tocmai această abundență ne poate cauza unele dificultăți, pentru că efectiv nu stim care ar fi cele mai potrivite.

Prin urmare, hai să vedem care ar fi criteriile după care să te ghidezi atunci când alegi lenjeriile de pat pentru juniorul familiei.

Bumbacul, ieftin și bun

Majoritatea părinților, dar și producătorilor de lenjerie de pat, sunt de părere că bumbacul este un material excelent din care acestea pot fi confecționate. Are avantajul că poate absorbi foarte bine apa, dar și alte lichide pe care acesta le poate vărsa, din greșeală, în pat. Pentru că trebuie să recunoști, atunci când sunt mici, copiii sunt mai predispuși la astfel de incidente, așa că este bine să fii pregătit.

O lenjerie de pat din bumbac este ideală pe perioada verii, deoarece este un material care lasă pielea să respire. Cu alte cuvinte, nopțile vor fi placute, deoarece lenjeria nu va fi una căldutoasă. Totodată, bumbacul este un material antialergenic, fiind indicat persoanelor cu pielea sensibilă, cum este și cazul celor mici.

La capitolul avantaje nu puteam să nu adăugăm și faptul că este ieftin. Așadar, după cum observi, lenjeriile de pat confecționate din bumbac sunt o variantă demnă de luat în seamă atunci când vine vorba despre confortul micii tale minuni.

Flanelul, bun iarna

Lenjeriile de pat pentru cei mici mai sunt fabricate și din flanel, un material care are capacitatea de a păstra cantitatea de căldură acumulată.

Prin urmare, o astfel de lenjerie este mai mult decât indicată în sezonul rece, când toată lumea adoră să simtă confortul sporit al unei lenjerii care îți oferă acea senzație de căldură dorită.

Cu toate acestea, lenjeriile de pat din flanel sunt indicate și când micuțul este răcit, deoarece în acest fel va transpira mai ușor. De fapt, materialul pare mai degrabă indicat pentru pături, dar cu toate acestea vei găsi ușor lenjerie de pat din flanel, dacă asta este dorința ta.

Materialele organice, tot mai preferate

Din păcate, nu puține sunt persoanele care suferă de anumite afecțiuni cutanate, ca să nu mai amintim de pielea sensibilă. Pentru toate acestea, lenjeriile de pat din material organice se dovedesc a fi perfecte.

Din ce în ce mai mulți adulți au început să le folosească, nu numai pentru patul celor mici, dar și al lor, al ”oamenilor mari”.

Au dezavantajul să sunt destul de scumpe, dar atunci când vrei să ai un somn odihnitor, fără neplăcerile cauzate de afecțiunile cutanate, merită fiecare ban.

Lâna sau fleece

Unul dintre materialele cele mai populare din care poate fi confecționată o lenjerie de pat pentru cel mic este și lâna, cunoscută însă mai mult după numele de fleece.

Este și normal, deoarece avem de a face cu un material moale, care se întreține foarte ușor, și se usucă foarte rapid după ce a fost spălat la mașină. Perfectă pentru nopțile geroase de iarnă, această lenjerie de pat nu are voie să lipsească din familia voastră.

Potrivit specialiștilor, acestea sunt cele mai populare materiale din care poate fi confecționată o lenjerie de pat pentru copii. Recomandarea acestora este să alegi măcar câte un set din fiecare, pentru a fi pregătit să schimbi lenjeria rapid, atunci când este nevoie.

Pentru a le întreține în mod corect, este bine să respecți indicațiile pe care ți le oferă producătorii pe spatele ambalajelor.

Evident, există și alte materiale din care acestea pot fi confecționate. Tu le poți alege pe cele pe care le dorești, astfel încât micuțul tău să aibă parte de tot confortul necesar unui somn lin și odihnitor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4 ° C
4.6 °
1.6 °
80 %
1.8kmh
67 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...