miercuri, mai 8, 2024
AcasăAdvertorialSfaturi de bun simț de la un parior experimentat în 2022

Sfaturi de bun simț de la un parior experimentat în 2022

Pariurile sportive reprezintă în primul rând un hobby, adică o activitate care să te ajute să te relaxezi. Totuși, trebuie să recunoaștem că fiecare bilet necâștigător vine cu o anumită doză de energie negativă. Ideal ar fi să bifezi cât mai multe bilete „verzi”. Cu alte cuvinte, să fii un maestru al câștigului, un Winmaster, așa cum inspirat a fost numită o agenție de pariuri online.

Cu cât acumulezi mai multă experiență, cu atât ai mai multe șanse de a fi pe plus pe termen lung. Această experiență poate fi câștigată personal, de-a lungul timpului, prin joc constant. O altă variantă este să profiți de cunoștințele acumulate de pariorii cu „ștate” vechi, transmise prin intermediul unor sfaturi pe care le găsești pe internet, la liber.

De exemplu, pe site-ul comunității pariorilor online din România am găsit câteva recomandări care ni s-au părut „de bun simț” de la un jucător cu multă experiență. Acesta a pornit de la considerații privind bugetul rezervat acestei distracții, precizând că își stabilește o sumă lunară, pe care, dacă o pierde, se oprește. Cu alte cuvinte, dacă ai un venit lunar de 4000 de lei poți rezerva maxim 400 de lei (10%) pentru pariuri sportive. Dacă îi pierzi, este foarte important să nu mai pariezi până în luna următoare. Altfel, este posibil să o iei pe un drum care duce spre dependență. Există și varianta de a stabili un buget săptămânal, ca să nu fii pus în situația de a lua o pauză foarte lungă în cazul în care epuizezi bugetul lunar încă din primele zile.

Un buget săptămânal de 100 de lei pentru pariuri, înseamnă două bilete zilnice cu miza de 7 lei fiecare. Presupunem din start că joci online, pentru că nu are sens să plătești o taxă de 5% din miza fiecărui bilet. O idee ar fi să pui 7 lei pe biletul zilei, dimineața, iar alți 7 lei să îi pariezi live, în orice moment al zilei dorești.

Trebuie să îți faci un plan clar

Strategia de joc o stabilești și în funcție de ținta de profit, care trebuie fixată în momentul în care știi exact pe ce bani te poți baza (adică ce bani poți pierde fără să îți afecteze alte cheltuieli). În fixarea țintei de profit trebuie să fii realist. „Ce înseamnă să fii realist? Dublezi 100 de unități, sau vrei de 100 de ori suma? Unii joacă prostește, chiar dacă au sumă alocată și o gestionare de bază a banilor. Trebuie să ai un target clar și să îți faci un plan pe care îl adaptezi în funcție de evoluție”, a scris pariorul.

În funcție de elementele menționate mai sus se alege o strategie de pariere. Jocul haotic înseamnă faliment sigur. Sunt mai multe variante, printre care:

  • stabilești miza fiecărui pariu în funcție de bankroll și de cotă. Cum ar fi: 10% din buget pentru cote de 1.20 – 1.40, 7% pentru cote de 1.41 – 1.70, 5% pentru cote de 1.71 – 1.90, 3% pentru cote de 1.91 – 2.20, 1 % pentru cote de peste 2.20;
  • utilizezi strategia „Cota 2”, adică împarți bugetul în părți egale, pe care le pariezi pe bilete cu cota medie 2.00;
  • folosești o strategie bazată pe miză progresivă, precum Martingale sau Fibonacci.

Este important să analizezi meciul

Indiferent de strategia aleasă, este obligatoriu să analizezi meciul, cu mare atenție la orice detaliu. Iată ce a mai spus pariorul experimentat: „Eu, chiar dacă am o serie record de 8 pierdute consecutiv la cota 2, consider că analiza preliminară este foarte importantă. Să vă argumentez de ce. După cum știm cu toții casele de pariuri nu oferă la un meci echilibrat cota 2 la ambii jucători de tenis de exemplu, ci 1,9 / 1,9 pentru că ele au un payout. PE ROMÂNEȘTE: Șansele de câștig sunt din start în defavoarea noastră. Asta poți compensa cu o analiză bună și depistarea unor pariuri de valoare, care au cota mai mare decât ar trebui să o aibă”.

Un alt sfat reprezintă, de fapt, o avertizare; nu cumpăra sub nicio formă ponturi „sigure sută la sută de pe internet”. Cu siguranță că vei fi victima unei înșelăciuni. Sunt multe site-uri, precum cel al comunității pariorilor online, pe care sunt postate pronosticurile unor tipsteri foarte buni, iar tu ai acces gratuit la ele. O altă greșeală frecventă a pariorilor care pierd bani constant este că plasează bilete cu multe selecții, Se anulează, astfel, principalul avantaj al pariurilor în fața altor jocuri de noroc, acela de a limita rolul jucat de hazard în deciderea biletului. Distracția este aceeași, indiferent pe câștigul potențial.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.6 ° C
16.6 °
12.7 °
57 %
2.7kmh
100 %
mie
14 °
joi
16 °
vin
19 °
sâm
17 °
Dum
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

S-a înghesuit lumea la stadion la ultimul meci. Să sperăm că o să mai avem la ce ne înghesui.

EDITORIAL

…îl semnează recent unul dintre botoșănenii ce n-au încetat să caute, să cerceteze, să găsească, să îmbogățească amintirea mereu neodihnită a Luceafărului. Acesta se...

EPIGRAMA ZILEI

Norodul fiind absent, Tagma hulită de tine Are conturile pline Și-o găsești în ... Parlament!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...