vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAdvertorialCreditele fără dobândă, o sabie cu două tăișuri. Când este bine să...

Creditele fără dobândă, o sabie cu două tăișuri. Când este bine să profităm de acest instrument financiar?

Orice om se poate găsi la un moment dat în viață într-un moment în care o sumă mică de bani îl poate ajuta rapid să rezolve o problemă. Fie că vorbim de o urgență medicală, de facturile care s-au acumulat pe nesimțite sau de o datorie mai veche de care am uitat, uneori câteva sute de lei sunt tot ce avem nevoie pentru a ieși din situația neplăcută. Ce ne facem, însă, atunci când nu mai avem în cont banii necesari pentru a rezolva aceste situații în cel mai scurt timp?

De multe ori soluția la care apelează cetățenii obișnuiți atunci când au nevoie de bani este accesarea unui credit de nevoi personale. Din nefericire, obținerea aprobării pentru un astfel de credit pentru o sumă modică poate dura zile întregi și necesită o birocrație excesivă. Pentru a veni în întâmpinarea celor care au nevoie de o sumă mică de bani imediat, fără mari bătăi de cap, IFN-urile (Instituțiile Financiare Nebancare) și băncile au creat un nou tip de credit fără dobândă.

Ce este un credit fără dobândă?

După cum putem intui direct din numele acestui instrument financiar, un credit fără dobândă este un produs oferit de IFN-uri sau bănci care nu necesită plata unei dobânzi pentru a beneficia de suma cerută. Ar fi minunat dacă cineva ne-ar da pur și simplu bani împrumut fără nicio condiție asociată, dar trebuie să rețineți că dobânda zero este valabilă pentru sumele de bani returnate integral până în data limită stabilită prin contract. Pentru eventualele întârzieri, veți fi nevoiți să plătiți bani în plus.

Ce trebuie să știi înainte de a lua un credit fără dobândă?

Criteriile de eligibilitate, costurile asociate și suma care poate fi împrumutată depinde de fiecare finanțator în parte. Chiar și așa, există câteva reguli comune pe care trebuie să le respecte orice instituție care are în portofoliu credite fără dobândă:

  • limita superioară a creditului va fi întotdeauna mai mică decât cea permisă de alte tipuri de împrumuturi, cum ar fi creditul până la salariu sau creditul rapid. De cele mai multe ori un credit fără dobândă pentru o persoană fizică nu poate depăși 1.900 de lei.
  • perioada de rambursare care vă permite să profitați de absența dobânzii este de maxim 30 de zile. Majoritatea finanțatorilor au date limită cuprinse între 2 și 3 săptămâni de la ziua aprobării creditului.
  • răspunsul la cererea dumneavoastră vine foarte rapid. Spre deosebire de alte instrumente financiare, pentru un credit fără dobândă puteți primi aprobare în maxim 2 ore.

Mai mult, înainte de a apela la un astfel de credit trebuie să vă analizați cu atenție finanțele personale, bugetul lunar și limita de credit pe care v-o permiteți. Fiți realiști cu situația dumneavoastră deoarece supraîndatorarea, deși pare o soluție bună la început, nu face decât să vă creeze mai mult stres și mai multe probleme.

Când nu trebuie să luăm un credit fără dobândă?

Chiar dacă la o primă vedere creditul fără dobândă pare o rezolvare ușoară și la îndemână a problemelor financiare de zi cu zi, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să trăim din credit în credit și să ignorăm adevărata sursă a dificultăților noastre pe plan economic. De asemenea, nu trebuie să luați un credit fără dobândă atunci când vreți să achiziționați cadouri sau alte lucruri pe care nu vi le permiteți în mod obișnuit.

Dacă acest credit nu servește la rezolvarea unei probleme urgente, poate ar trebui să găsiți surse alternative de venit care să vă ofere mai multă libertate pe plan financiar. Printre cele mai populare idei se numără orele suplimentare la locul de muncă, angajarea la un extra job part-time, crearea unei cariere de freelancer cu ajutorul platformelor dedicate (Fiverr, Upwork etc.) sau monetizarea unui hobby.

Fie că e vorba de venituri insuficiente, de cheltuieli prea mari sau de absența unei organizări a vieții financiare, ar trebui să utilizați creditul fără dobândă pentru a obține un răgaz de câteva zile sau săptămâni în care să vă puneți la punct într-un mod sincer și asumat tot ce înseamnă finanțe personale. Sfatul tuturor profesioniștilor în finanțe personale este să apelați la un astfel de credit doar ca ultimă soluție atunci când aveți nevoie de bani, nu ca mijloc de trai sau de îndeplinire a unor dorințe cu preț înalt.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...