spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăAdvertorialNespresso sau Dolce Gusto: care este cel mai bun brand?

Nespresso sau Dolce Gusto: care este cel mai bun brand?

Dacă sunteți un fan al aparatelor de cafea cu capsule și abia așteptați să vă bucurați de toată comoditatea și viteza unuia dintre dispozitivele de acest tip, probabil că v-ați întrebat deja ce marcă este mai în măsură să vă rezolve toate problemele: Nespresso sau Dolce Gusto.

Cele două sunt poate cele mai cunoscute când vine vorba despre capsule de cafea și ambele mulțumesc o mare parte a iubitorilor de cafea din întreaga țară. Cu toate acestea, fiecare are avantajele și dezavantajele sale care le pot face mai mult sau mai puțin pe placul tău.

Opțiuni de arome și băuturi

Pentru a folosi fiecare aparat este necesar să cumpărați capsule de la aceeași marcă ca și aparatul sau să fie compatibile cu acesta. Varietatea opțiunilor de arome și băuturi ține de producătorii acestor capsule. Prin urmare, cunoașterea diferitelor arome și băuturi pe care fiecare companie le oferă clienților săi este esențială pentru alegere.

Din punct de vedere al varietății, Dolce Gusto este marele campion al categoriei. Pe lângă clasicul espresso, vei găsi băuturi răcoritoare precum ceai de lamaie Nestea, ciocolată caldă, cappuccino, latte și câteva arome exclusiviste. Dacă preferința ta este pentru aroma pură și tradițională a cafelei, Nespresso este cu siguranță cea mai bună opțiune, considerată de mulți ca având cea mai bună aromă de espresso. Dar opțiunile diversificate sunt mai rare, cu puține posibilități dincolo de variațiile de cafea.

Capsule Dolce Gusto le gasesti pe Emag!

Presiunea aparatului de cafea

Poate părea doar un detaliu, dar această caracteristică va face o mare diferență în gustul băuturii tale. Cu cât aparatul poate pune mai multă presiune asupra cafelei, cu atât va avea un gust mai puternic și mai tradițional. Deși nu are mare diferență între cele două mărci, Nespresso iese cu un oarecare avantaj la acest aspect. Întrucât este mai specializată în aroma cafelei și are mai puține varietăți de arome, aparatele companiei au de obicei o presiune mai mare față de aceeași gamă a concurentului. Este logic că presiunea maximă va depinde și de tipul de model ales, indiferent de marcă: un model mai robust va aduce o presiune maximă mai mare. Pentru a asigura un gust bun pentru băutura dumneavoastră, luați în considerare cel puțin 15 bari (manometru) pentru un espresso de calitate.

Prețul aparatului și al capsulelor

Din acest punct de vedere, trebuie să căutați și să vă informați cu privire la toate modelele și caracteristicile diferitelor tipuri de dispozitive. După cum am menționat deja, presiunea aparatelor de cafea este foarte importantă și trebuie să acorzi atenție acestui aspect înainte de a alege aparatul. În cazul aparatelor Nespresso, prețul variază începe de la 460 de lei și poate urca până la aproximativ 3600 de lei pentru modelul Nespresso Creatista Pro. Prețul capsulelor este între 2 și 4 lei per bucată, în funcție de aromă și tipul de băutură. Aparatele de cafea Dolce Gusto au prețuri cuprinse între 300 și 1600 de lei. Când ne gândim la capsule Dolce Gusto, acestea sunt între 1 și 3 lei per bucată.

Din acest punct de vedere, Dolce Gusto are din nou un avantaj, prețul fiind mult mai mic atât pentru aparate, cât și pentru capsulele de cafea. În ceea ce privește gustul și aroma, cu siguranță Nespresso este cel care câștigă. De asemenea, Nespresso are un sistem de reciclare al capsulelor, ceea ce nu este valabil și pentru capsule Dolce Gusto în România încă.

În loc să decideți ce marcă este mai bună sau mai puțin bună, este important să decideți ce este mai bine pentru tine. Vei folosi aparatul pentru a garanta acea cafea tradițională gustoasă? Atunci este mai bine să alegi Nespresso. Preferi o varietate de arome și poate chiar ai copii acasă cărora le place ceaiul și ciocolata caldă? Atunci Dolce Gusto este pariul potrivit. Indiferent dacă vei alege Nespresso sau Dolce Gusto, ambele sunt produse de Nestle, însă sunt create pentru utilizatori diferiți.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
5.3 ° C
8.8 °
4.4 °
91 %
1.1kmh
7 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...