vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAdvertorialFC Botoșani - Cele mai mari performanțe reușite de gruparea din Moldova

FC Botoșani – Cele mai mari performanțe reușite de gruparea din Moldova

FC Botoșani e una din formațiile cele mai constante în ultimii ani în Superliga. Gruparea patronată de Valeriu Iftime a promovat în prima ligă în vara lui 2013, iar în cele 9 sezoane consecutive petrecute la nivelul primului eșalon fotbalistic în România, moldovenii și-au pus amprenta serios. Iar rezultatele obținute de gruparea din Moldova nu pot fi trecute cu vederea. Evident, de pe urma acestor rezultate au putut profita și microbiștii la pariuri online, de cele mai multe ori pariorii reușind să realizeze profit în urma parcursului pe care Botoșaniul l-a avut în Superliga.

9 sezoane petrecute în prima ligă. Care au fost cele mai importante rezultate obținute de moldoveni?

Echipa a fost fondată în 2001, în urmă cu 21 de ani. E una din formațiile cu cea mai mică istorie în spate. Sau una din grupările fără o tradiție pe măsură. În 2005, echipa moldavă a fost preluată de omul de afaceri Valeriu Iftime, iar la 8 ani distanță, echipa a făcut pasul spre Superliga. Odată ajunși în prima ligă, moldovenii au reușit să se mențină timp de 9 ani la rând la nivelul primului eșalon.

Și nu oricum, ci într-un mod mai mult decât decent. Cel puțin primele sezoane, pentru ca apoi Botoșaniul să reușească rezultate din ce în ce mai bune. Iar de când s-a implementat sistemul cu play-off și play-out, începând cu sezonul 2015/2016, FC Botoșani a obținut în ultimii ani clasarea în top 6.

Primul rezultat notabil a fost participarea în premieră în cupele europene. La finalul sezonului 2014/2015, al doilea de la promovarea în prima ligă, FC Botoșani a terminat pe locul 8 în Superliga. Dar printr-o conjunctură favorabilă, dat fiind faptul că echipele mai sus clasate nu aveau licența pentru Europa, moldovenii au participat pentru prima oară în istorie într-o competiție europeană.

FC Botoșani a început sezonul 2015/2016 în turul doi preliminar din Europa League, eliminând formația georgiană Spartak Tskhinvali. Moldovenii au fost eliminați însă în turul următor de una din forțele Europei de Est, Legia Varșovia.

Cea mai bună clasare, înainte de calificarea în play-off a fost în sezonul 2019/2020. Cel întrerupt de pandemie. La finalul lui februarie, când s-a tras linie peste sezonul regulat, botoșănenii încheiau pe locul trei după 26 de meciuri jucate, în spatele celor de la CFR Cluj și Universitatea Craiova!  La finalul celor 10 etape din play-off, Botoșani a terminat pe locul 4, obținând totodată și calificarea în preliminariile Europa League!

În sezonul 2020/2021, sistemul de calificare în cupele europene s-a jucat într-o singură manșă, iar Botoșani a dezamăgit, fiind eliminată, chiar pe propriul teren de Shkendija, din Macedonia de Nord.

Moldovenii s-au calificat și în următorul sezon în play-off, 2020/2021, dar Botoșani a terminat pe ultimul loc la finalul celor 10 etape din partea a doua a sezonului. Iar în ultima stagiune, Botoșani a ratat la mustață calificarea în play-off, chiar la ultimul meci din sezonul regulat.

Așadar, din “istoria” de doar 9 ani a Botoșaniului în prima ligă, moldovenii se pot lăuda cu două participări în cupele europene. Cel mai lung parcurs fiind până în turul trei preliminar în Europa League, sezonul 2015/2016. Dar și cu un loc patru, la finalul sezonului 2019/2020.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
9.4 ° C
10.5 °
8.9 °
47 %
4.2kmh
25 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...