duminică, iulie 21, 2024
AcasăAdvertorialCum alegi un boiler eficient energetic

Cum alegi un boiler eficient energetic

Boilerele reprezintă echipamente destinate producerii de apă caldă pentru uz menajer. Mai mult decât atât, un boiler modern este un boiler eficient energetic. Cum poți alege un boiler eficient energetic?

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Câteva caracteristici ale boilerelor moderne:

  • Programe automate de învățare a utilizării
  • Programe de funcționare complexă
  • Control prin internet

În funcție de tipul de instalare și de sursa de energie disponibilă boilerele pot fi:

  • Boilerele electrice – acestea folosesc o rezistență electrică pentru a încălzi apă din interior. Rezistențele au plaja de putere între 1,2 kw și 3 kw și se alimentează la o priză obișnuită.
  • Boilere electrice cu pompă de căldură și apa caldă menajeră ele utilizează atât rezistența electrică cât și energie regenerabilă, preluată din aer. Un astfel de boiler permite o reducere substanțială a costului de exploatare. Astfel costul poate scădea de până la 4 ori. Ele vin în varianta pompa de căldură monosplit (cu pompă de caldură instalată pe corpul boilerului) sau în varianta split, cu pompă de caldură instalată în exteriorul casei. Boilerele monobloc vor prelua energie fie din camera unde sunt instalate, fie din exterior cu ajutorul unor tubulaturi.
  • Boilere pe lemne – utilizează focarul din partea de jos pentru a încălzi apa din rezervorul de deasupra acestuia prin alimentarea directă cu lemne. Necesită racordarea la un cos de fum cu tiraj natural.
  • Boilere pe gaz – dispun de un arzător care se alimentează la o instalație cu furnizare a gazului metan pentru a încălzi apa menajera.

Lucruri de luat în considerare atunci când vrei să cumperi un boiler

Dacă este timpul să schimbi boilerul sau dacă te gândești la momentul în care acesta va trebui înlocuit, va trebui să decizi ce tip de sistem de încălzire este potrivit pentru tine. Acum ar putea fi momentul potrivit pentru a trece la un sistem de încălzire cu emisii reduse sau zero de carbon.

Există mai multe lucruri de luat în considerare atunci când decizi ce tip de sistem de încălzire este potrivit pentru tine și locuința ta:

Tipul de combustibil

Dacă ai un racord la rețeaua de gaze, un boiler modern, cu condensare, are, de obicei, cele mai mici costuri de funcționare pentru asigurarea încălzirii și a apei calde. Prețurile medii ale combustibililor arată că gazul este cel mai ieftin combustibil de încălzire pe kWh, în comparație cu petrolul, electricitatea, GPL și cărbunele de uz casnic. Dacă vrei să reduci emisiile de carbon, ar trebui să iei în considerare o formă de încălzire cu emisii reduse de carbon, cum ar fi o pompă de căldură, care ar putea, de asemenea, să reducă costurile de funcționare în funcție de tipul de sistem și de combustibilul pe care îl înlocuiești.

Tipul de boiler

Boilere pe gaz și pe ulei sunt fie boilere„de sistem”, care au un boiler de apă caldă separat pentru a stoca apa caldă, fie boilere „combinate”, care încălzesc apa caldă la cerere și nu necesită un boiler de apă caldă.

Cum să identifici boilerele cu condensare

  • Coșul de fum este fabricat din plastic. Dacă este fabricat din metal, este puțin probabil să fie un boiler cu condensare.
  • Boilerul are o țeavă de plastic care iese din partea de jos, trece prin perete și ajunge într-un canal de scurgere.
  • Dacă este un boiler pe gaz sau GPL instalat după 2005 sau un boiler pe ulei instalat după 2007.

 

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
22.9 ° C
23.3 °
21.6 °
62 %
0.9kmh
100 %
Dum
26 °
lun
29 °
mar
33 °
mie
31 °
joi
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...