Loteria Română: La tragerile de Anul Nou s-au suplimentat fondurile de câştiguri

0

Loteria Română susține că nu s-a întâmplat nimic necurat cu tragerile speciale de Anul Nou și că a crescut preţul pentru a suplimenta fondul de câştiguri la cele trei trageri: „Loto 6 din 49: 500.000 de lei; Joker: 250.000 de lei; Loto 5 din 40: 50.000 de lei”. „Preţul/variantă în cazul fiecăruia din cele trei jocuri pentru care s-a suplimentat fondul de câştiguri al categoriei I a fost mai mare decât în cazul tragerilor obişnuite, din raţiuni comerciale, pentru a genera fonduri de câştiguri mai atractive şi, implicit, premii mai atractive”, se arată în comunicatul Loteriei Române.

Reprezentanţii acesteia susţin că au „promovat aceste trageri în agenţiile proprii, prin transmiterea de comunicate de presă atât în data de 24 decembrie 2018, cât şi în data de 28 decembrie 2018, cât şi prin postarea de informaţii relevante pe pagina proprie de facebook şi pe site-ul www.loto.ro. Totodată, printr-o circulară internă transmisă în data de 10 decembrie 2018, toate punctele de lucru judeţene au fost informate cu privire la modalitatea de organizare a Tragerilor Loto Speciale de Crăciun şi de Anul Nou, fiind menţionate toate informaţiile relevante cu privire la aceste extrageri, inclusiv în ceea ce priveşte suplimentările fondului de câştiguri şi preţul variantelor de joc. De asemenea, în agenţiile loto au existat atât afişe cât şi anunţuri privind Tragerile Loto Speciale de Anul Nou”, se mai arată în comunicatul Loteriei.

Referitor la faptul că au apărut informaţii că vor fi câte două trageri de Anul Nou, comunicatul susţine că este vorba de o eroare de redactare a revistei „Loto-Prono”. „În ultimul număr din anul 2018, la rubrica dedicată acestor trageri, s-a produs o eroare de redactare. Aceasta a fost remediată în scurt timp, prin corectarea ediţiei online şi prin retragerea numărului de la difuzare, pentru informarea corectă a jucătorilor”, se arată în comunicat.

Loteria Naţională se află în mijlocul unui scandal de mari proporţii. Sute de mii de oameni susţin că au fost păcăliţi să plătească preţ dublu, cu promisiunea că biletele lor vor participa la două trageri. În realitate, a existat o singură tragere la cele trei sisteme cu preţul dublat: Loto „6 din 49”, Loto „5 din 40” şi „Joker”. Astfel, „Tragerea specială de Anul Nou” a devenit o simplă tragere, dar cu preţ dublu.

La toate cele trei sisteme de joc, Loteria a dublat preţul variantelor jucate. Astfel, varianta simplă a costat zece lei în loc de cinci lei la Loto „6 din 49”, şase lei în loc de trei lei la Loto „5 din 40” şi opt lei în loc de patru lei la „Joker”. Doar la extragerea „Noroc” preţul variantei simple a rămas neschimbat, adică trei lei.
În pliantul tipărit cu ocazia tragerilor speciale de Anul Nou, Loteria Română a anunţat explicit că vor fi câte două trageri pentru fiecare dintre cele trei sisteme de joc la care s-a dublat preţul.
„Se vor efectua două trageri:
I – Tragerea Principală
II – Tragerea Suplimentară
Fiecare bilet jucat participă la ambele trageri”,
se arată în pliant.


În realitate, a fost o singură tragere.
Pagina de Facebook a Loteriei Române a fost asaltată de jucători furioşi, care acuză că au fost înşelaţi. Mai mult, oamenii anunţă că vor sesiza Protecţia Consumatorului şi chiar se organizează pentru a da în judecată Loteria Română.

+0 -0
se încarcă...