vineri, aprilie 19, 2024
AcasăEconomicOvidiu Portariuc, directorul Loteriei: "Sunt în concediu"

Ovidiu Portariuc, directorul Loteriei: „Sunt în concediu”

Social-democratul botoşănean Ovidiu Portariuc, directorul Loteriei Române, susţine că scandalul pornit de la tragerile speciale de Anul Nou are drept cauză o neînţelegere. „Sunt în concediu din 27 decembrie şi până pe 7 ianuarie. Am văzut şi eu informaţiile din presă. E o neînţelegere. Vor da un comunicat”, se arată în mesajul Ovidiu Portariuc.

La patru ore de la mesajul directorului Loteriei nici din partea instituţiei pe care o conduce şi nici din partea Ministerului Finanţelor nu a apărut un comunicat de presă care să explice situaţia creată.

Ţeapa de la Loteria Română

Loteria Naţională se află în mijlocul unui scandal de mari proporţii, după ce şi-a înşelat jucătorii la ultimele trageri de anul trecut, organizată pe 31 decembrie.

Sute de mii de oameni au fost păcăliţi să plătească preţ dublu, cu promisiunea că biletele lor vor participa la două trageri. În realitate, a existat o singură tragere la cele trei sisteme cu preţul dublat: Loto „6 din 49”, Loto „5 din 40” şi „Joker”. Astfel, „Tragerea specială de Anul Nou” a devenit o simplă tragere, dar cu preţ dublu.

La toate cele trei sisteme de joc, Loteria a dublat preţul variantelor jucate. Astfel, varianta simplă a costat zece lei în loc de cinci lei la Loto „6 din 49, şase lei în loc de trei lei la Loto „5 din 40” şi opt lei în loc de patru lei la „Joker”. Doar la extragerea „Noroc” preţul variantei simple a rămas neschimbat, adică trei lei.
În pliantul tipărit cu ocazia tragerilor speciale de Anul Nou, Loteria Română a anunţat explicit că vor fi câte două trageri pentru fiecare dintre cele trei sisteme de joc la care s-a dublat preţul.
„Se vor efectua două trageri:
I – Tragerea Principală
II – Tragerea Suplimentară
Fiecare bilet jucat participă la ambele trageri”,
se arată în pliant.


În realitate, a fost o singură tragere.
Pagina de Facebook a Loteriei Române a fost asaltată de jucători furioşi, care acuză că au fost înşelaţi. Mai mult, oamenii anunţă că vor sesiza Protecţia Consumatorului şi chiar se organizează pentru a da în judecată Loteria Română. Aflaţi în culpă, oficialii Loteriei se bâlbâie, încercând să acrediteze ideea că banii încasaţi în plus au fost folosiţi pentru suplimentarea fondurilor de premiere.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.5 ° C
10.5 °
9.4 °
74 %
4kmh
77 %
vin
8 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...