Concursurile de șefi la Fisc, anulate

0
Cabinetul Orban, instalat de o săptămână a decis să blocheze concursurile pentru zecile de posturi din conducere anunțat pe ultima sută de metri de către miniștrii demiși ai Cabinetului Dăncilă.
Prima mișcare a făcut-o Florin Cîțu, noul ministru al Finanțelor, care a anulat concursurile din ANAF inițiate atât pentru funcții la nivel central, cât și regional.
Agenția Națională de Administrare Fiscală suspendă organizarea concursurilor de promovare în funcțiile publice de conducere vacante în cadrul aparatului propriu al Agenției, precum și de la nivelul direcțiilor regionale ale finanțelor publice organizate în data de 18.11.2019 (proba scrisă), în contextul măsurilor care vor fi dispuse cu privire la reorganizarea instituției”, anunță ANAF pe site-ul instituției.
Concursul se referea la 58 de posturi de conducere la nivelul ANAF din întreaga țară și trebuia să se desfăşoare pe 18 noiembrie, ora 11:00, proba scrisă. Tot atunci era programat şi un concurs de promovare a opt funcţii publice de conducere vacante din cadrul aparatului propriu al agenţiei.
Printre cele 58 de posturi scoase la concurs era și cel de șef adjunct de administrație pentru inspecție fiscală la Direcția Finanțelor Publice Botoșani, ocupat în prezent de Cornel Aioanițoaie.
Trebuie spus că aceste concursuri pentru numirea de şefi aveau loc în timp ce angajările pe posturile obişnuite de execuţie sunt blocate de mai mulţi ani, iar ANAF are un deficit de personal de circa 15% dintr-un total de 27.000 de posturi aprobate pe hârtie.
Deja ai votat!
se încarcă...