14 + nineteen =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

A trecut mai bine de o săptămână de la mitingul diasporei şi lucrurile încep să intre pe făgaşul dorit de Dragnea. Românii nu-şi mai strigă nemulţumirile în stradă, unii au renunţat pentru că şi-au dat seama că aşa nu se schimbă nimic, alţii pentru că s-au reîntors în străinătate. Mulţi au renunţat de frică, o frică absolut justificată de reprimarea brutală a manifestaţiei, într-o manieră ce aduce aminte de vremurile tătucului Iliescu.
Dăncilă şi-a făcut concediul undeva prin ţară, dincolo de hotare în Austria, într-un sat urban din Franţa. Ceva de genul… Cam asta ar fi descrierea de care e capabilă „Veorica” privitor la modul în care şi-a petrecut vacanţa când ţara dădea în clocot. Şi va constata cu dezamăgire că încă mai e premier şi va trebui să-şi plătească mai departe datoria faţă de Liviu Dragnea. Până nu-l scoate basma curată, numai bun să-i ia locul, mai are de pătimit. Deocamdată a trimis Comisiei Europene o scrisoare prin care se plânge că preşedintele Klaus Iohannis a încercat să o demoleze prin forţă şi acuză protestatarii de violenţe, trecând cu vederea prăpădul făcut de Jandarmerie. Iar Jandarmeria caută să-şi spele imaginea difuzând un clip cu intervenţiile violente ale forţelor de ordine din alte ţări. Vedeţi că se poate mai rău ca în România? Faptul că respectivul colaj e realizat de cei de la Russia Today spune multe. Asta trecând peste faptul că „violenţele” la care fac trimitere nu se compară cu ce s-a întâmplat pe 10 august.
Carmen Dan rămâne pe poziţie; la cum şi-a făcut datoria faţă de Condamnatul Suprem ar fi păcat să fie demisă. Până acum a plecat doar Sebastian Cucoş, dar numai pentru a fi înlocuit cu un teleormănean – Ionuţ Cătălin Sindile; păpuşarul continuă să-şi îmbogăţească zestrea de marionete. Dacă o ţine în ritmul ăsta în scurt timp Teleormanul va rămâne pustiu deoarece toţi locuitorii se vor muta la Bucureşti pentru a ocupa diferite funcţii în administraţia de stat şi pe la Jandragmerie, cum e cunoscută mai nou instituţia ce s-a dovedit a fi revoltător de docilă în mâinile unuia care nu dă doi bani pe democraţie.
Dar deocamdată Dragnea tace şi face. Ştie că reprezintă o prezenţă nefastă, capabilă să stârnească revoltă, aşa că stă în umbră. Nu-i pasă prea mult că partidul pe care-l conduce s-a prăbuşit în sondaje sau că ţara se duce de râpă. El personal e liber şi aşteaptă momentul potrivit pentru a reveni în lumina reflectoarelor. Până atunci îi lasă pe alţii să-i facă treburile murdare
„Jurnalistul” şi „filozoful” Liviu Pleşoianu a anuţat că a depus plângere penală pentru săvârşirea de către Klaus Werner Iohannis a infracţiunii prevăzute de articolul 369 din Codul Penal şi anume „incitarea la ură sau discriminare” împotriva unei categorii de cetăţeni ai României. Este vorba despre membri, simpatizanţi sau alegători PSD. Cică Iohannis, în loc să medieze în scandalul cu înjurătura suedeză la adresa partidului, a ales să încurajeze injuria şi să critice acţiunile poliţiei. Pleşoianu ar fi putut depune plângere penală pentru multe altele dar s-a abţinut, mai ales că nu i-ar fi adus vreun folos. Putea să-şi îndrepte zelul patriotic către Olguţa Vasilescu care, de ceva timp, distribuia clipuri cu intervenţia butală a forţelor de ordine de pe alte meleaguri. „Aşa trebuie procedat şi la noi”. Şi aşa s-a şi procedat, aşa că, din anumite puncte de vedere, putem vorbi de incitare la violenţe. Femeia e membru al Guvernului şi nu o simpatizantă oarecare de ale cărei opinii partidul se putea delimita imediat.
Anul trecut, când Pavel Abraham vorbea despre folosirea „în mod democratic” a muniţiei de război contra protestatarilor paşnici, Pleşoianu a ales să tacă.
Însă se apropie alegerile pentru Parlamentul European şi omul vrea să fie trecut pe listă, aşa că încearcă să se arate util păpuşarului. Iar dacă ţinem cont că înainte de a fi ales Pleşoianu avea un venit chiar mai mic decât salariul minim, găsim şi explicaţia faptului că omul este mereu prezent pe la televiziunile de partid. Individul se teme să nu rămână fără ciolan. În cazul lui nici nu e vorba de prea mult, doar firmituri în comparaţie cu alţi aleşi de vază ce învârt miliarde dar nu au timp să se vânture prin studiourile de televiziune.
O altă trompetă foarte vocală şi iubită în partid este un alt Liviu, fost ministru pe la Educaţie după ce a trecut pe la sindicat şi care a început să petreacă tot mai mult timp pe la televiziunile partidului. Principala teamă a lui Liviu Marian Pop, căci despre el este vorba, e să nu fie pus în situaţia de a reveni la catedră. La cât de priceput pare să fie, e de presupus că nu-şi poate suplimenta venitul cu meditaţiile care i-au îmbogăţit pe alţii, aşa că dacă PSD pică va trebui să se descurce doar din leafa de dascăl. Nici Pop şi nici Pleşoianu nu se găsesc în situaţia de a negocia trecerea la partid de viitor prin urmare trebuie să demonstreze cât sunt de utili PSD-ului. Şi o fac cum se pricep. Pop vrea anchetă care să cerceteze dacă agresorii jandarmilor nu au semnat iniţiativa „Fără penali”. Cică aşa se poate demonstra că USR este în spatele violenţelor. Şi Iohannis, desigur… Jenant, dar încă eficient pentru fidelii unor posturi de televiziune.
Cei doi au un discurs periculos şi dirijat în care nu poţi regăsi nicio urmă de patriotism, doar grija pentru Marele Şef. Asta deşi se declară iubitori de ţară. Firmiturile sunt mai importante decât ţara. Lor li se adaugă o mare parte a bugetarilor plătiţi adesea doar cu zile libere şi minivacanţe. O patrie a cozilor de topor, cele mai multe descurajant de ieftine.

 

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

16 VOTURI - MEDIE: 3,94
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Se încarcă...