miercuri, iulie 24, 2024
AcasăEditorialAm intrat în al treilea deceniu de existenţă - George Lazăr, director

Am intrat în al treilea deceniu de existenţă – George Lazăr, director

Primul ziar Monitorul de Botoșani a apărut pe 24 iunie în urmă cu fix 29 de ani. Însă, după un număr de ani, nu mai știu dacă este cazul să ne bucurăm sau să fim triști. Ne bucurăm că, în acești ani, am devenit, probabil, cel mai cunoscut brand local. Dacă nu mă credeți, întrebați-vă cunoscuții, pe toți, începând cu cei aflați la vârsta la care au învățat să citească.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Dar suntem și triști pentru că noi, cei care scriem la acest ziar, am îmbătrânit, la fel ca și dumneavoastră, cei care ne citiți, și am devenit părinți iar mai apoi bunici. Cu toate acestea, produsul nostru de suflet, Monitorul, a rămas la fel de tânăr ca în urmă cu 29 de ani deși a depășit pragul unei generații.

Am ajuns cu ziarul nostru, ajutat de poștași, peste tot în județ. Am răzbătut, cu ediția electronică, ajutați de internet, în țară și în lume. Avem cititori peste tot, dornici să afle ce se mai întâmplă pe la ei pe acasă. Ediția tipărită este în continuare interesantă și preferată de împătimiții de lectură tradițională, clasică, pe hârtie; vom continua să o scoatem atâta vreme cât ne vom permite costurile.

Sunt numeroase saituri de știri locale. Cele mai multe nu au nici un fel de legătură cu presa. Au în spate de regulă o singură persoană care copie pur și simplu conținut, de la cei care îl produc, și își vând reclame pe sume de nimic, uneori chiar pentru o friptură, de unde și denumirea pe care au căpătat-o, de fripturiști.

Ne încăpățânăm să păstrăm anacronica ediție tipărită și pentru ceea ce de fapt a devenit: un far în presa locală, pentru că are puterea uriașă a cuvântului tipărit care rămâne credibil în noianul tot mai mare de minciuni, numite știri false.

În cele aproape zece mii de ediții pe care le-am tipărit în toți acești ani, am consemnat istoria locală așa cum a fost ea, cu bune și rele. Depunem, în fiecare an, la Arhivele Naționale, colecția ziarelor apărute în anul precedent pentru a fi studiate cândva de cercetătorii din viitor. Am reușit să creăm o imagine fidelă a societății noastre, a obiceiurilor, a politicienilor ce s-au succedat la conducerea țării, a județului, orașelor și comunelor, a corupției și nepriceperii, de fapt a întregului cortegiu de ticăloșii de care sunt capabili oamenii. Am relatat și despre tineri talentați, care au câștigat concursuri în știință, artă și sport (echipa de fotbal a fost mereu la loc de cinste!), am scris despre fapte ce au scos în față adevărați eroi care au sărit în ajutorul semenilor când s-au întâmplat diverse nenorociri, precum incendii, accidente sau inundații catastrofale. Nu au lipsit din paginile noastre faptele extraordinare ale medicilor, profesorilor și preoților devotați datoriei lor. Am scris și despre performanțele oamenilor de afaceri locali (din păcate prea puțini) care au reușit să stoarcă apă din piatra acestor locuri și să devină cunoscuți, prin produsele lor, peste tot în țară. Am avut în fiecare zi o părere, a unuia dintre editorialiștii noștri, despre ceea ce se petrece în jur dar am și râs prin mici pamflete, de impostori și nepricepuți.

Toate astea nu înseamnă mare lucru, pentru că am făcut exact ceea ce face un ziar onest cu cititorii săi, a căror încredere a câștigat-o în fiecare zi din cei douăzeci și nouă de ani de apariții neîntrerupte.

Desigur, vom face exact la fel și în continuare chiar dacă am putea fi acuzați că am devenit prea bătrâni ca să ne mai schimbăm.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
21 ° C
22 °
20.5 °
92 %
1.5kmh
100 %
mie
20 °
joi
28 °
vin
26 °
sâm
28 °
Dum
35 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...