spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăFără categorieLucrările la Parcul Cornişa se prelungesc

Lucrările la Parcul Cornişa se prelungesc

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că la Parcul Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa mai este de lucru. Potrivit edilului, în prezent se lucrează la regulamentul de organizare şi funcţionare a parcului, respectiv la stabilirea tarifelor. „Am făcut comisiile pentru preluarea obiectivelor finalizate. În momentul în care preluăm obiectivele finalizate, trebuie să instruim o serie de oameni care să le şi poată exploata, este de lucru. Noi vorbim de un regulament, nu am văzut noua formulă de tarife, dar colectivul care lucrează pentru tarife este absolut bine pregătit din punctul ăsta de vedere şi trebuie să ia în calcul absolut toate elementele de cost care pot fi în plus sau în minus faţă de nişte preţuri aruncate la un moment dat pe piaţă”, a spus edilul.

În Consiliul Local au fost unele discuţii vizând tarifele. Despre stabilirea preţurilor, edilul afirmă că „dacă eşti în perioada electorală, vrei să dai bine, dacă vrei să fii eficient, trebuie să faci un calcul exact”.

După ce comisiile vor recepţiona obiectivele finalizate, va urma instruirea personalului care va asigura exploatarea echipamentelor. „Nu se poate să dai drumul la ceva doar ca să fie acolo. Ne dorim să dăm în funcţiune ce este terminat, dar suntem legaţi de procesul de predare-primire”, a mai spus edilul.

Până la finele acestui an se estimează că vor fi date în funcţiune bazinul acoperit, patinoarul şi terenurile de sport.

Municipalitatea a făcut demersurile necesare, astfel că nu mai există riscul de a returna finanţarea europeană atrasă pentru realizarea acestui proiect, chiar dacă lucrările nu se vor termina până la sfârşitul anului. Echipa care se ocupă de acest proiect important nu a putut estima costul total al investiţiei, motivând că acesta va rezulta la finalizarea lucrărilor.

Pentru lucrare s-au făcut plăţi în valoare de 63 de milioane de lei, iar autorităţile locale estimează că, pentru finalizarea investiţiei, mai au nevoie de 12 milioane de lei, pentru care s-a făcut un credit.

La acest proiect a fost aplicată şi o corecţie financiară de 5%, adică 1,925 milioane lei (aproximativ 430.000 de euro – n.red.) pentru introducerea unei clauze care ar fi limitat concurenţa la licitaţia privind atribuirea contractului.

Parcul Cornişa trebuia să fie deschis de mai bine de un an, dar problemele ivite pe parcurs, de la cele cadastrale şi până la pretenţiile unităţii militare din apropiere, au dus la întârzierea acestuia.

 

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15.5 ° C
17.7 °
15 °
69 %
1.8kmh
92 %
joi
23 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...