Anglia merge în prima finală din istorie la un Campionat European!

După ce Italia a dispus în prima semifinală de Spania la penalty-uri, scor 4-2 (n.r. după 90 de minute și cele două reprize de prelungiri scorul a fost 1-1), a venit rândul Angliei să prindă biletul pentru marea finală de la Londra.

În semifinala cu Danemarca, reprezentativa „Three Lions” s-a impus în prelungiri cu scorul de 2-1 (1-1, 1-1).

Danezii au deschis scorul prin Mikkel Damsgaard (min.30), Anglia egalând nouă minute mai târziu prin autogolul lui Simon Kjaer (min. 39), scorul de 1-1 menținându-se până la finalul celor 90 de minute de joc, fiind astfel nevoie de prelungiri. Aici, diferența dintre selecţionata Albionului și nordici s-a făcut printr-un gol marcat dintr-un penalty uşor acordat, pe care Harry Kane nu a reuşit să-l transforme (min. 104), mingea respinsă de Schmeichel revenind însă la atacantul lui Tottenham, care a îndeplinit o simplă formalitate.

Pentru Anglia va fi prima finală din istorie la un European și a doua la un turneu final după cea de la Mondialul din 1966, competiție pe care a cucerit-o.

Finala EURO 2020, Italia – Anglia, va avea loc duminică, 11 iulie, de la ora 22:00, pe „Wembley”, partida fiind transmisă în direct de Pro TV.

 

Deja ai votat!